Cum iti intaresti imunitatea organismului si ce masuri preventive poti sa iei

Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se apara de agentii patogeni – virusuri, bacterii, paraziti si toxine. Sistemul imunitar este un sistem complex de celule si molecule (anticorpi) al carui rol este sa asigure protectia impotriva agresorilor.

Sistemul imun detecteaza agentii patogeni, ii distruge si, foarte important, memoreaza antigenul pentru a putea reactiona prompt si data viitoare cand il va intalni.

Imunitatea scazuta se maifesta prin vulnerabilitate in fata infectiilor, deteriorarea celulelor, inflamatii, dezvoltarea tumorilor si alte probleme grave de sanatate.Reclama

Pentru ca sistemul imunitar sa functioneze corect este important sa fie sustinut printr-o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine si minerale. O dieta sanatoasa si echilibrata include atat fructe cat si legume bogate in vitamine si nutrienti. Dieta noastra nu contine intotdeauna intotdeauna suficiente vitamine si minerale, nutrienti, de care avem nevoie pentru a mentine sanatos si puternic sistemul imunitar de aceea este important sa adaugam in alimentatia noastra zilnica si suplimente alimentare precum Vitamina c si Zinc.

Organismul uman nu poate produce singur vitamina C de aceea este necesar ca aceasta sa-i fie furnizata fie printr-o alimentatie adecvata, fie din suplimente alimentare. Deoarece vitamina C poate fi distrusa prin gatire, este recomandat suplimentarea aportului prin administrarea unui supliment alimentar.

Vitamina B6. Complexul de vitamine B au un rol extrem de important in sustinerea sistemului imunitar. Beneficiile de sanatate ale vitaminei B6 includ mentinerea functiilor cognitive sanatoase, formarea de globule rosii si descompunerea proteinelor digestive. Ajuta la sinteza anticorpilor care lupta impotriva bacteriilor si a virusilor care cauzeaza boli. Vitamina B6 este, de asemenea, necesara pentru defalcarea proteinelor si cresterea celulelor.

Daca in alimentatia ta nu ai 3 salate bogate pe zi, care sa contina minim 3 culori, atunci e foarte important sa suplimentezi cu vitamine din plante.

Intra aici: https://analulikova.com/2020/02/10/cum-sa-crestem-imunitatea-sfaturi-si-solutii/ si afla mai multe informatii despre suplimente alimentare si solutiile pentru o imunitate crescuta!

Fa-ti o programare pentru o analiza de stil de viata. Supliementele fara un stil de viata sanatos nu functioneaza pe termen lung. A implementa un obicei sanatos dureaza între 1 și 3 luni. Entuziasmul dispare, disciplina rămâne Și de aceea este nevoie de implementarea unui stil de viață sănătos, și schimbarea obiceiul alimentare nesănătoase în cele sănătoase

La LKV Club Ai acces la pachete de servicii complete personalizate ce includ: evaluare Nutrițională, scanare corporală pentru a afla parametri corpului, antrenor personal, antrenamente de sport, plan de mese, platforma online de informații și sprijin 24/24 pe care in Martie pe poți accesa la preț cu discount!!

Știm că nu ai timp și de aceea acum am venit cu soluția pentru consultație online Gratuită!

Pentru CONSULTAȚIE ONLINE și mai multe informații, intra aici: https://analulikova.com/contact/

#LKVclub #coachLulikova #coronavirus #imunitate #vitaminaC #suplimenteplante

Cum sa crestem imunitatea. Sfaturi si solutii.

Modalități utile de a vă consolida sistemul imunitar și de a combate bolile.

În general, sistemul dumneavoastră imunitar face o treabă remarcabilă de a vă apăra împotriva microorganismelor provocatoare de boli. Dar uneori nu reușește: Un germen invadează cu succes și te face să te îmbolnăvești.

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar – Fitonutrienti- Sunt pigmenții care dau fructelor și legumelor, plantelor aromatice, mirodeniilor și chiar unor cereale integrale, frumoasele culori. Aceștia au rol de antioxidanți care ajută la protejarea împotriva deteriorării țesuturilor și celulelor, cauzate de metabolismul normal, zilnic (Mulți fitonutrienti conțin cupru, mangan, riboflavina, seleniu, vitamina c, vitamina e și poliFenoli ai Zincului sau uleiului de măsline, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ). În perioada rece, optează pentru o dietă echilibrată cu cel puțin cinci porții de fructe și legume colorate pe zi, te poate ajuta la asigurarea tuturor nutrientii lor necesari.

Toata lumea raceste. Durata si intensitatea perioadelor de raceala difera insa de la o persoana la alta. Si asta datorita imunitatii si modului in care organismul lupta impotriva microorganismelor. Sistemul imunitar este cel care ne apara de orice atac venit din partea microbilor si diferitelor organisme infectioase, fie ca este vorba despre germeni, bacterii, virusuri, paraziti, celule maligne sau chiar organe si tesuturi transplantate. Si, per ansamblu, face o treaba foarte buna. Dar exista si cazuri in care da gres, fiind invins de una sau mai multe substante straine sau periculoase. Rezultatul? Ne imbolnavim.

Imunitatea innascuta si imunitatea dobandita

Imunitatea innascuta sau nespecifica este prima linie de aparare a organismului impotriva diverselor atacuri si consta in faptul ca toate celulele implicate formeaza un front comun de atac impotriva substantelor straine.

“Armele” folosite de imunitatea innascuta sunt:

  • Barierele fizice, precum pielea, corneea si mucoasele de la nivelul tracturilor respirator, digestiv, urinar;
  • Secretii ce contin enzime care distrug bacteriile: lacrimi, sucuri digestive;
  • Globulele albe care circula prin sange si tesuturi in cautarea invadatorilor.

In timp, din confruntarea sistemului imunitar cu antigenele se naste capacitatea sistemului de a invata si de a-si aminti cea mai eficienta modalitate de atac impotriva fiecarui antigen in parte. In acest caz, vorbim de imunitatea dobandita, adaptativa sau specifica. Ea nu se declanseaza imediat, cum este cazul imunitatii innascute, ci apare la un anumit timp dupa primul contact cu antigenul. De obicei, raspunsul imun adaptativ intervine cu o intarziere de 4-7 zile, interval de timp in care raspunsul imun innascut are un rol critic in controlul infectiilor. Bineinteles, cele doua tipuri de imunitate interactioneaza intre ele si se influenteaza reciproc prin substante care atrag sau activeaza alte celule ale sistemului imunitar. Dintre acestea din urma amintim: citochine, anticorpi, molecule proteice.

Factori care influenteaza imunitatea

Sistemul imunitar este exact asa cum spune si numele – un sistem si nu o singura entitate. Iar pentru a functiona bine, are nevoie de echilibru si armonie.

Cercetatorii inca analizeaza modul in care dieta, exercitiile fizice, varsta, stresul psihologic si alti factori influenteaza raspunsul imun al organismului. Desi, deocamdata, nu a fost descoperita o legatura directa intre cele doua, exista numeroase dovezi privind modul in care acesti factori influenteaza buna functionare a sistemului imunitar, conform oamenilor de stiinta de la Harvard Medical School.

Miscarea

Oamenii care nu fac miscare in mod regulat isi iau de doua ori mai multe zile de concediu medical decat cei care practica sport. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Center, citati de Cleveland Clinic. Studiul s-a derulat pe o perioada de un an de zile si a demonstrat ca 30 de minute de exercitii moderate pe zi reduc la jumatate riscul de raceli si, in timp, cresc imunitatea.

Alimentatia

Un aport alimentar echilibrat este foarte important pentru buna functionare a sistemului de aparare al organismului, insa, niciun aliment, nicio vitamina sau alt tip substanta, nu ofera garantia unei protectii totale, considera dr. Mihaela Bilic, Psihonutritionist.

Top 10 alimente care cresc imunitatea:

  • Ceaiul verde contine o substranta (L-theanina) capabila sa creasca de cinci ori capacitatea de aparare a organismului;
  • Pestele gras (somon, ton, sardine) este bogat in acizi grasi esentiali omega-3 cu rol antiinflamator, care stimuleaza procesele imunitare;
  • Iaurtul probiotic si produsele lactate acide cu fermenti vii cresc intensitatea raspunsului imun la o serie de bacterii si virusuri;
  • Kiwi este fructul cel mai bogat in vitamina C, cu efect antioxidant si de crestere a rezistentei la boli;
  • Ardeiul gras si morcovii contin cantitati mari de betacaroten, fitonutrient cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele impotriva modificarilor nocive produse de radicalii liberi; in plus, provitamina A stimuleaza productia de anticorpi;
  • Oul este o sursa de proteine de cea mai inalta calitate, de vitamine antioxidante si minerale;
  • Semintele de floarea soarelui contin acizi grasi esentiali omega-6, vitamina E si proteine care intaresc sistemul imunitar;
  • Capsunile, zmeura si fructele de padure – pe langa cantitatile mari de vitamina C, contin anthocianati, fitonutrienti cu putere antioxidanta crescuta;
  • Usturoiul si ceapa contin compusi sulfurati puternici care stimuleaza activitatea limfocitelor si cresc rezistenta la imbolnavire;
  • Carnea rosie este o sursa bogata de proteine si minerale de care sistemul imunitar are nevoie pentru a functiona eficient.

Stresul

Conform unui studiu publicat in Journal of American Medical Association, efectele stresului persistent asupra sistemului imunitar si procesului inflamator pot influenta depresia, infectiile, bolile autoimune, bolile de inima si chiar anumite tipuri de cancer.

Varsta

Pe masura ce inaintam in varsta, imunitatea innascuta se deterioreaza. Pentru a contracara o parte din efectele negative ale imbatranirii asupra sistemului imunitar, specialistii recomanda practicarea exercitiilor fizice si adoptarea unei diete sanatoase.

Somnul

Calitatea slaba a somnului si perioadele lungi in care organismul este privat de odihna pun in pericol buna functionare a sistemului imunitar.

Unii acizi graşi nesaturaţi au puterea de a creşte imunitatea atunci când sunt asociaţi cu o dieta echilibrata si aici am evidenţia Omega 3 şi Omega 6 a căror funcţie principală este reglementarea unor celule ale sistemului imunitar.  Pentru asta trebuie sa introducem in dieta noastră cat mai multe seminte si nuci.

Carotenoizii, care se găsesc mai ales în legumele şi fructele de culoare galbenă, portocalie şi roşie, activează sistemul imunitar rapid, îmbunătăţind apărarea organismului. In unele cazuri, când suplimentam consumul de carotenoizi prin consumarea acestor alimente ne pot fi de mare ajutor.

Vitamina E care se găseşte în multe fructe si legume îmbunătăţeşte sistemul imunitar si este, de asemenea, considerata ca un antioxidant. Vitamina C are un puternic efect antioxidant şi îmbunătăţeşte efectele vitaminei E, are efecte benefice în special in infecţiile respiratorii şi răceli. De aceea, nu trebuie sa lipsească din alimentaţia noastră zilnica fructele si legumele care conţin vitamina C.

Acum hai sa vedem ce este EPICOR? SI cum nu ajuta el sa crestem imunitatea!

CUM S-A FĂCUT?
Fabricat în SUA, EpiCor® postbiotic începe cu drojdia de brutar – un microorganism natural sigur, găsit în toată natura și folosit de mii de ani pentru a face bere, vin, pâine și alte alimente. Procesul specializat EpiCor® postbiotic începe cu drojdia lipsită de oxigen, ceea ce îi determină să producă o amprentă unică de metabolit compusă din proteine, peptide, antioxidanți, polifenoli, acizi organici, nucleotide, polizaharide (1-3 1-6, beta glucani) , și manane.

În etapa finală de producție, întregul bulion de fermentare este uscat ușor până la o pulbere. Folosim un proces de uscare ușor, care face ca drojdia să nu mai fie activă și să capteze o serie complexă de metaboliți creați în timpul fermentării. Fermentatul alimentar întreg deshidratat este apoi măcinat până la o pulbere fină și ambalat în recipiente concepute pentru a-l proteja în timpul depozitării și manipulării. Întregul proces se realizează în conformitate cu normele stricte de bune practici de fabricație (cGMP) și cu liniile directoare de procesare pentru a asigura un material constant de înaltă calitate și sigur.

În urma unor teste ample de siguranță și identitate, rezultatul final este EpiCor® postbiotic – un ferment întreg de drojdie alimentară care ajută la susținerea sistemului imunitar și la modularea pozitivă a microbiomului intestinal.


Sistemul nostru imunitar este o rețea incredibil de complexă care funcționează neobosit în fiecare zi. Sprijină-ți sistemul imunitar cu Immune Booster! 

Formula acestui supliment alimentar include EpiCor® – ingredient dovedit științific, preparat din drojdie fermentată deshidratată. Immune Booster este nutriție specilizată pentru sistemul tău imunitar și oferă vitamine și minerale cheie ce ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar. 

Produsul este disponibil în cutie cu 10 pliculețe individuale și este potrivit pentru atunci cand ești în deplasare. 

Beneficii cheie

• Aromă revigorantă de fructe de pădure

• Formula sa conține EpiCor® – ingredient dovedit științific, preparat din drojdie fermentată deshidratată.

• Bogat în vitamine și minerale cheie precum Vitamina C și D, Seleniu și Zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Vitamina C, Seleniul și  Zincul contribuie de asemenea și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

• Potrivit pentru vegetarieni

Ce faci atunci cand nu reusesti sa iei aportul de fitonutrienti din alimentatie?

Pentru a avea NECESARUL de vitamine si minerale si a preveni, optam pentru suplimente.

Suplimente recomandate pentru o imunitate crescuta si un suport nutritional adoptat nevoilor individuale ale barbatilor si femeilor.

RoseGuard:

Bogat in vitaminele A,C si E – contribuie sa funtionarea normala a sistemului imunitar si sustine organismul furnizand vitamine. Contine de asemea o gama larga de ingrediente botanice atent selectate, cum ar fi rozmarinul, tumernicul si legume crucifere.

Activator Celular:

Este o formula speciala pentru procesarea mai rapida si eficienta a substantelor nutritive din alimente. Ofera organismului vitaminele esentiale ale grupului B (B1, B2 si B6), plus minerale esentiale, Mangan si Cupru pentru un metabolism energetic normal, precum si Zinc pentru metabolizarea normala a carbohidratilor.
Contine pudra de alge Chlorella (Chlorella vulgaris), ciuperci shiitake (Lentinus edodes), pudra de Cayenne (Capsicum frutescens).

Complex de vitamine si minerale F2 Femei:

Contribuie la reglarea activitati hormonale si scad senzatia de oboseala prin continutul optim de vitamina B6 si B3.
Regleaza metabolismul energetic prin aportul de vitamina B12 si Crom.
Contribuie la sanatatea sistemului osos si a dintilor prin aportul de Calciu.
Contribuie la frumusetea si sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin aportul de Vitamina B6, Zinc si Seleniu.
Contine seleniu, un antiviral puternic alaturi de vitamina E. Seleniul ajuta la buna functionare a glandei tiroide si incetineste procesul de imbatranire.

Complex de vitamine si minerale F2 Barbati:

Contribuie la buna functionare a sistemului imunitar prin continutul optim de vitamina A si C.
Ajuta la buna functionare a muschilor prin aportul de Magneziu.
Regleaza metabolismul energetic prin aportul de Riboflavina.
Contribuie la performanta mentala si puterea de concentrare prin aportul de vitamina B5 Acid pantoteic.

Acum stii cum sa iti cresti imunitatea. Tot ce trebuie sa faci este sa iei masuri. Comanda unul dintre produsele de mai sus si noi iti oferim un Voucher Cadou pentru o Evaluare Nutritionala si Scanare Corporala Gratuit!

Timpul de calitate cu copiii.

Copiii au o singura grija, sa fie fericiti!
Adultii au total alta griji mai putin sa fie fericiti!
Pentru copii, cuvantul T-I-M-P reprezinta I-U-B-I-R-E

Cand ai copiii si sunt multe lucruri de facut, incepe cu tine! Fii tu fericita, fii tu sanatoasa, energica, pozitiva sa poti transmite mai departe. Copiii fac ce vad si simt mai mult decat credem noi. Iar ei sunt cei mai afectati. Timpul petrecut cu copiii cantitativ nu trebuie confundat cu timpul de calitate pe care il poti oferi. Click aici pentru CATEVA IDEI DE CUM DOAR CATEVA ORE PE ZI POT FACE O DIFERENTA SI CUM POTI AVEA TIMP DE CALITATE CU COPIII TAI:

Organizarea corecta, eficienta, iti va permite tie sa fii in forma maxima si sa poti oferi copiilor tai cateva ore pe zi, aprofundarea relațiilor, creearea de amintiri frumoase, si sa simtă importanți și iubiți. 

Uite cateva idei de cum doar cateva ore pe zi pot face o diferenta si cum poti avea timp de calitate cu copiii tai:

STIU! Suntem – Suntem ocupati! Între responsabilitățile de muncă și de viață, zilele repede. Mulți părinți își fac griji că nu petrec suficient timp cu copiii lor, întrebându-se dacă acest lucru va duce la întârzieri de dezvoltare. Unii părinți se simt vinovați că lucrează cu normă întreagă sau simt anxietate în privința alegerii de a lucra la sală sau de a merge la cină cu prietenii. Postările de pe social media de la părinții care stau acasă care sunt capabili să-și ducă copiii la grădina zoologică locală sau să lucreze pe culori și alfabetul cu ei nu fac decât să adauge această anxietate.

În calitate de părinți putem face alegeri pentru a asigura timpul petrecut cu copiii noștri de înaltă calitate. Iată nouă sfaturi pentru familiile ocupate:

  1. Aveți un timp de „conectare” zilnic cu copilul. Faceți acest lucru față în față, dacă este posibil; dar dacă aceasta nu este o opțiune, creați o rutină pentru a face acest lucru în alte moduri, cum ar fi să lăsați o notă în punga de prânz a copilului dvs., să postați o notă de peria de dinți sau să scrieți o zicală încurajatoare pe o tablă albă comună din casă.
  2. Creați un ritual special pentru dvs. și copilul dvs. – ceva ce poate fi făcut în fiecare zi. De exemplu, lăsați-vă copilul să aleagă și să citească o carte cu voi la culcare.
  3. Spune-i copilului tău că il iubești în fiecare zi. Și spune-i cât de importantă este pentru tine și cum te face să te simți.
  4. Consolidarea comportamentului pozitiv. De exemplu, dacă copilul tău își îndeplinește treburile fără să-i ceară, recunoaște-l cu cuvinte de apreciere – chiar dacă nu ai șansa să faci asta până a doua zi.
  5. Faceți și mâncați mâncarea cu copiii, ori de câte ori este posibil. Dacă timpul este limitat, căutați mese simple care necesită foarte puține preparate sau apucați o gustare sănătoasă, cum ar fi un măr și stați câteva minute și discutați cu copilul.
  6. Programează-ți timpul pentru desfășurarea unei activități la alegerea copilului tău. Asigurați-vă că urmați și finalizați activitatea fără nicio distracție.
  7. Joacă-te cu copilul tău, chiar dacă este în timpul băii sau afară, înainte să o lași la școală. Fiecare pic de timp are un impact pozitiv!
  8. Râde și punte-te la mintea copilului tău.
  9. Opriți tehnologia atunci când petreceți timp cu copilul. Încercați să nu trimiteți mesaje, să răspundeți la apeluri, să derulați prin social media sau să priviți televizorul.

Conexiunile semnificative sunt despre calitatea timpului, nu despre cantitatea de timp. Păstrați-l simplu și conectați-vă cu copilul dvs. în moduri care să aibă sens pentru stilul de viață și relația dvs. Fiecare conexiune are un impact de durată și oferă sprijinul și reasigurarea de care are nevoie copilul dumneavoastră.

Nu uita! stiu ca nu ai ales sa fii aici, dar acum ca ti-am dezvaluit din secrete, alegi si esti responsabil pentru ceea ce vei fi si ceea ce vei face!

Stiu, singura crezi nu poti face asta! De multe ori incepi si nici nu ai inceput bine, ca te opresti sau o iei de la capat iar apoi intr-un final spui ca este ori prea greu, ori la tine nu functioneaza, ori nu este pentru tine! Si te complaci si intri intr-un cerc vicios de neimplinire, anxietate, frustrare, neglijare!

Daca ceea ce am scris te-a ajutat, afla un secret: si eu am fost in acceasi situatie si mie mi-a fost greu si eu am plans si eu am suferit si eu obosisem. Dar am ales sa lupt, pentru ca astazi sa pot avea TIMP de calitate pentru mine, copilul meu, cariera mea si sa pot fi o femeie de success.

Mult succes! Meriti viata pe care ti-o doresti si sunt alaturi de tine si te sprijin sa poti reusi!

Lasa un mesaj aici si vei primi mai multe informatii si sprijin.

Timpul.

Ce este timpul?

In dictionar timpul este mersul înainte continuu și nedefinit al existenței și al evenimentelor care survin într-o succesiune după toate constatările ireversibilă din trecut, prin prezent, spre viitor.

Dar cum putem intelege practic timpul?

Timpul = Viata = Sanatate = Ceea ce mancam, cu cine ne inconjuram si actiunile noastre.

Timpul este o sursa limitata. Speranta de viata a fiecarei persoane este inscrisa in ADN si poate fi descoperita la nastere. Ce poate diminua este stilul de viata.

Ce este timpul de calitate?

Definiție: Concentrarea asupra bucurării imense a timpului împreună.

Timpul de calitate înseamnă că oamenii care sunt împreună depun eforturi pentru a-și aprofunda sau îmbunătăți relația.

Daca facem o analiza, vedem ca ce spun oamenii in ziua de astazi este ca nu au TIMP. Din pacate aceleasi persoane nu nici un stil de viata sanatos. Ce nu facem diferenta este dintre a fi OCUPAT si a fi AGITAT.

Un om batran avea o vorba:

Dragule, eu sunt batran, am mers brat la brat cu timpul, care mi-a arata multe lucruri, unele bune, altele rele. Pe cele bune am invatat sa le pretuiesc, sa ma bucur de ele, pe cele rele am invatat sa le schimb, sa le repar, acolo unde nu puteam, timpul parea ca le rezolva pentru mine. Da, sunt batran si stiu ca reprezint trecutul, dar e de datoria mea sa va vorbesc despre viitor.

O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge. Dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorată neglijenţei. Şi dacă vrei să bagi de seamă vei vedea că cea mai mare parte a vieţii noastre o pierdem făcând ce nu trebuie, mare parte făcând nimic, întreaga viaţă făcând altceva decât aspirăm să facem.

Nu timpul este cel care este „prea scurt”, ci noi suntem cei care-l lăsăm să treacă pe lângă noi, astfel irosindu-l.

In fiecare zi aud pe multi. Draga Luli, as vrea sa fac ceva, dar nu am timp! Si ii intreb: Ce faci in mod normal, de zi cu zi? Raspunsul de multe ori este. “Ma trezesc, beau repede o cafea duc copiii la scoala, plec la serviciu, trafic, apoi plec de la servciu, iau copiii de la scoala, ajung acasa, mananc ceva si deja ziua s-a dus.” Si ii intreb, dar timpul de calitate cu copiii? Iar aici mereu este o tacere, sau raspunsul este “cand? ca sunt mega obosita, sau pai stau toata seara si cand intreb ce fac defapt, aici intra rutina zilnica de tableta sau telefon sau calculator sau uneori nici macar atat. Si da, trece ziua, trec anii, tu esti din ce in ce mai obosit, epuizat, stresat, nefericit iar copiii dependenti de digital, neascultatori si totul e epuizant.

Dar nu trebuie sa fie asa! Pentru ca noi suntem singurii responsabili.

Cum poti schimba asta? Cum poti avea timp pentru orice?

Îți petreci ziua într-o frenezie de activitate și apoi te întrebi de ce nu ai realizat multe? Iata cateva sfaturi de la oamenii de succes care tot 24 de ore au intr-o zi:

Managementul timpului este una dintre cele mai importante abilități pe care le poate învăța un lucrător independent. Cu un sistem bun de gestionare a timpului, puteți găsi cu ușurință timpul pentru a face lucrurile care sunt importante pentru dvs., indiferent în viața profesională sau personală.

1. Realizeaza ca managementul timpului este un mit

Oricât de organizați suntem, există întotdeauna doar 24 de ore pe zi. Timpul nu se schimbă. Tot ce putem gestiona de fapt este noi înșine și ceea ce facem cu timpul pe care îl avem. 

2. Afla unde pierzi timpul

Mulți dintre noi suntem pradă spălătorilor de timp care fură timp pe care l-am putea folosi mult mai productiv. Care sunt bandiții tăi de timp? Îți petreci prea mult timp navigând pe Internet, citind e-mailuri, postând pe Facebook, trimitând mesaje sau făcând apeluri personale? 

Într-un sondaj realizat de salariul.com, 89 la sută dintre respondenți au recunoscut că au pierdut timp în fiecare zi la muncă:

  • 31 la sută risipă aproximativ 30 de minute pe zi
  • 31 de procente de deșeuri aproximativ o oră pe zi
  • 16 la sută risipă aproximativ două ore pe zi
  • 6 la sută deșeuri aproximativ trei ore pe zi
  • 2 la sută deșeuri aproximativ patru ore pe zi
  • 2 la sută pierde cinci sau mai multe ore pe zi

3. Creati obiective de gestionare a timpului

Amintiți-vă, accentul pe managementul timpului este de fapt schimbarea comportamentelor, nu schimbarea timpului. Un loc bun pentru a începe este prin eliminarea timpului tău personal. 

4. Implementati un plan de gestionare a timpului

Obiectivul este să vă schimbați comportamentele în timp pentru a atinge orice obiectiv general pe care vi l-ați stabilit, cum ar fi creșterea productivității sau reducerea stresului. Așadar, nu trebuie să vă setați doar obiectivele specifice, ci să le urmăriți în timp pentru a vedea dacă le atingeți sau nu.

5. Folositi instrumente de gestionare a timpului

Fie că este vorba de un program de zi, un program software sau o aplicație pentru telefon, primul pas pentru gestionarea fizică a timpului dvs. este să planificați cum vă veți petrece timpul în viitor. 

6. Prioritizati fara mila

Ar trebui să începeți în fiecare zi cu o sesiune, prioritizând sarcinile pentru acea zi și stabilindu-vă etalonul de performanță. Dacă aveți 20 de sarcini pentru o anumită zi, câte dintre ele trebuie să îndepliniți cu adevărat? Nu uita ca sanatatea este cea mai importanta dintre toate, iar daca tu nu esti sanator, nu poti bifa nimic din lista.

7. invata sa delegi

Delegarea este unul dintre cele mai dificile lucruri de învățat cum să faci pentru mulți proprietari de afaceri, dar oricât de mică este afacerea ta, nu este nevoie ca tu să fii un spectacol pentru o singură persoană – trebuie să lași alte persoane să poarte o parte din încărcătură.

8. Stabileste rutine si respecta-le cat mai mult posibil

În timp ce vor apărea crize, vei fi mult mai productiv dacă poți urmări rutinele de cele mai multe ori. In rutina zilnica nu uita ca TU esti cea mai importanta, TU esti pe primul loc.

9. Obisnuieste-te sa-ti setezi limite de timp pentru sarcini

De exemplu, citirea și răspunsul la e-mail vă pot consuma întreaga zi dacă îl permiteți. În schimb, setați o limită de o oră pe zi pentru această sarcină și rămâneți la ea. (Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să atribuiți un bloc de timp solid acestei sarcini, mai degrabă decât să răspundeți la e-mail la cerere.)

10. Nu pierde timpul in asteptare

De la întâlniri cu clienții până la programări la medicul stomatolog, este imposibil să eviți așteptarea cuiva sau ceva. Dar nu trebuie să stai doar acolo și să-ți răsfețezi degetele mari. Tehnologia face ușor să lucrezi oriunde te-ai afla; tableta sau smartphone-ul te va ajuta să rămâi conectat. Puteți citi un raport, puteți verifica o foaie de calcul sau puteți planifica următoarea campanie de marketing, un plan de mese, sau un moment in care te poti educa citind o carte care sa te inspire si sa te ajute.

Un sfat bonus: timpul iti apartine

Și aici este cel mai important sfat al gestionării timpului. Puteți controla și realiza tot ce iti doresti – odată ce ai ajuns să te confrunti cu mitul managementului timpului și ai preluat controlul timpului.

Aud mereu: “Dar am casa, copiii, sotu, treaba si in acelasi timp, esti cea care are cea mai mare nevoie sa fie ajutata.”

Fii tu bine prima data si hai sa iti arat 9 solutii eficiente pentru a termina tot ce iti propui! Nu uita! Problemele apar cand alegi sa iti incepi ziua de lucru cu ce iti place si nu cu este urgent, iar cand vine momentul sa te ocupi si de lucrurile cu adevarat importante, esti deja prea obosita sau ziua deja s-a dus!

  1. Fa o lista zilnic (cu o seara inainte/dis-de-dimineata) cu lucrurile pe care iti propui sa le faci.
  2. Trezeste-te devreme
  3. Incepe cu ce nu-ti place
  4. Fa pauze regulate in timpul zilei
  5. Fa un singur lucru, termina-l si apoi incepe altul.
  6. Opreste notificarile de pe telefon/laptop
  7. Adu-ti aminte sa mananci. Nu uita ca ai nevoie de combustibil sa poti face fata la toate ce ti-ai propus azi!
  8. Nu uita sa faci miscare (miscare nu inseamna sa stai in picioare toata ziua cocosata)

Cea mai buna si profitabila investitie pe care o poti face este in tine!

Daca iti doresti cu adevarat sa fii bine si celor de langa tine sa le fie bine, atunci nu e prea tarziu sa iei atitudine si sa iesi din zona de comfort, sa ai un corp perfect pentru ca , vezi tu, oamenii vad axact ceea ce tu gandesti despre tine, iar daca tu vrei sa fii apreciata de catre cei din jurul tau, e nevoie ca tu sa iti schimbi modul in care te vezi pe tine! Corpul tau e ca un templu: daca vrei sa tina la cutremure, trebuie sa construiesti caramida cu caramida.

Ca tu sa poti avea corpul pe care ti-l doresti incepe cu Alimentatia. Este combustibilul tau, iar in functie de ce mananci vei avea sau nu energie pentru visurile tale.

Iar aici nu esti singura. Sunt langa tine si poti avea un plan alimentar personalizat, Cum sa mananci inteligent, cum sa mananci echilibrat, complet nutritiv, cum sa faci cumparaturi, cum sa consumi suplimente corect, cum sa te mentii pe termen lung, cum sa amani imbatranirea prin alegerea alimentelor pe care vrei sa le consumi nu doar dorind sa slabesti ci si la cum sa te faci mai frumoasa, mai sanatoasa.

Cere plan personalizat aici – https://analulikova.com/contact/

Fa din sport un mod de viata. Este metoda prin care iti antrenezi si mintea, nu numai corpul. Si stiu, cel mai greu este sa ajungi la antrenamente, restul se rezolva de la sine. Tine cont ca fiecare kg in plus, iti scurteaza viata cu un trimestru.

Sa fii fericit cu adevarat inseamna sa fii bine pe toate planurile. Fizic, Mental, Spiritual, Financiar.

Nu e nimic rau sa descoperi ca ai o viata nefericita. Gresit este sa te resemnezi si sa nu faci nimic. Hai sa vedem cum poti sa te cunosti pe tine insuti:

  • Primul pas pentru a rezolva o problema este sa recunosti ca o ai. Si nu spune ca nu poti rezolva sau schimba! Singurul lucru pe care nu il poti schimba este moartea. In rest ORICE este posibil. Daca te gandesti mereu la ce nu ai, vei uita la ce ai defapt.

Hai sa iti arat piramida nevoilor. Iti sunt implinite toate?

Pune-te pe primul loc! Nu vei putea avea grija de cei dragi, daca te neglijezi la nesfarsit!

Citeste mai mult aici despre Timpul de calitate cu copiii. https://analulikova.com/2020/02/08/timpul-de-calitate-cu-copiii/

Lasa-mi un mesaj aici cu feedbackul tau sau cu orice intrebare. Si pentru ca ai ramas pana la final, vei primi prin completarea formularului si un cadou – o consultanta gratuita si o evaluare wellness! Felicitari! Astazi esti mai aproape de visul tau! Secretul este sa faci pasi mici, sa o iei treptat, in fiecare zi, pentru a construi viata pe care ti-o doresti.


Your inner beauty, let’s bring it to the surface!

by Lulikova

Ma poti gasi si pe Instagram, Facebook. #Lulikova #coachLulikova, #LulikovaLKV

Citeste si:

CUM SĂ-ȚI ACCELEREZI METABOLISMUL ȘI SĂ-ȚI CREȘTI NIVELUL DE ENERGIE CU O ALIMENTAȚIE ADECVATĂ

Cum să-ți accelerezi metabolismul și să-ți crești nivelul de energie cu o alimentație adecvată

De ani de zile, stimularea metabolismului a fost un obiectiv al fiecăruia dintre noi, deoarece acesta are un impact asupra greutății, apetitului și procentului de grăsime corporală. Cu cât metabolismul tău este mai rapid, cu atât vei arde mai multe calorii, chiar și atunci când te odihnești. Cu toate acestea, un metabolism care consumă caloriile rapid poate presupune nevoia de a mânca mai mult și/sau adaptarea orarului meselor pentru menținerea greutății. Este important să înțelegi cum procesează organismul tău alimentele și de ce alimente vei avea nevoie pentru o funcționare optimă. Informatii utile ne ofera De Michelle Ricker, RDN, NASM, ACSM, Director Educație și formare în domeniul sănătății la nivel global în cadrul Herbalife Nutrition,

Cum produce corpul energie

Deși, teoretic, toate alimentele pot crește nivelul de energie, este important să înțelegi care sunt cele mai bune pentru un nivel susținut de energie. Carbohidrații complecși, grăsimile sănătoase (avocado și nuci) și proteinele (pește, pui, tempeh, ouă etc.) au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerate – oferind astfel senzația de sațietate și asigurând un flux lent și constant de energie, rezultând un indice glicemic scăzut. Scăzut înseamnă bun și iată de ce:

Este nevoie de mai puțină energie pentru a digera alimentele cu indice glicemic ridicat sau alimentele de tip „junk”, deoarece sunt bogate în ingrediente rafinate, ceea ce înseamnă că organismul va continua să fie flămând, semnalând creierului că vrea mai multă mâncare. În mod similar, unul dintre cele mai importante motive pentru care „dietele” eșuează pe termen lung este faptul că de fiecare dată când sari peste o masă sau îți privezi corpul de nutrienții adecvați, glicemiascade, eliberând în organism un hormon care te face să arzi masă musculară, nu grăsime. Această reacție crește pofta de carbohidrați pentru a-ți menține nivelul de energie. Deși carbohidrații sunt și ei o parte importantă a unei mese echilibrate pentru a furniza energie organismului tău, dacă te concentrezi mai mult pe satisfacerea necesarului zilnic de proteine, ai putea arde mai multe calorii decât dacă sporești aportul de carbohidrați. Un aport echilibrat de carbohidrați, proteine și grăsimi furnizează calorii pentru a alimenta exercițiile fizice și pentru a-ți energiza organismul. Ideale în acest sens sunt shake-urile Formula 1 înlocuitoare de masă de la Herbalife Nutrition. Shake-urile Formula 1 conțin ingrediente vegane, nu au gluten și furnizează mai mult de o treime din doza zilnică recomandată de 25 de vitamine și minerale, per porție.

Puterea mitocondriilor

Mitocondriile produc energia necesară pentru supraviețuirea și funcționarea tuturor celulelor din organism, inclusiv pentru buna funcționare a suprarenalelor. Glandele suprarenale produc hormoni care ajută la reglarea metabolismului, a sistemului imunitar, a tensiunii arteriale, a răspunsului la stres și a altor funcții esențiale. Se spune că „mâncarea este un medicament” și, dacă luăm în considerare producția mitocondrială și modul în care aceasta afectează acești hormoni, menținerea sănătății glandelor supraprenale este esențială pentru a obține pierderea în greutate, energie și stare de bine.

Printr-o serie de reacții chimice, mitocondriile descompun glucoza într-o moleculă de energie cunoscută sub numele de adenozin trifosfat (ATP), care este utilizată pentru a alimenta diverse alte procese celulare. Practic, mitocondriile ajută la transformarea energiei pe care o luăm din alimente în energie pe care celulele o pot folosi.

Exercițiile fizice cresc numărul mitocondriilor, îmbunătățind capacitatea organismului nostru de a produce energie.

Două modalități excelente de a furniza energie mitocondriilor sunt L-carnitina și creatina din surse alimentare naturale. Nu numai că ajută la furnizarea de energie pentru organism, dar sunt esențiale pentru dezvoltarea masei musculare. Ambele pot fi obținute din belșug din proteine de origine animală, cum ar fi carnea provenită de la vite hrănite cu iarbă, ouă și carne de pasăre; proteinele vegetale, cum ar fi fasolea, nucile și semințele, pot fi de asemenea eficiente.

Suplimente care cresc nivelul de energie

Pentru un boost de energie, vitaminele B sunt excelente. Vitaminele B sunt solubile în apă, prin urmare organismul absoarbe doar atât cât are nevoie, iar excesul este eliminat prin urină. Adesea, dacă suntem foarte activi, nu avem o dietă echilibrată, consumăm alcool în exces sau folosim diverse medicamente, este posibil să avem un nivel scăzut de vitamine B.

Vitamina B12 joacă un rol important în producția de energie, deoarece ajută la transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie pe care celulele o pot folosi, ajută la formarea globulelor roșii, necesare pentru funcționarea plămânilor și transformă grăsimile și proteinele în energie.

  • Vitamina B1 (Tiamina) este utilizată de creier și de sistemul nervos
  • Vitamina B2 (Riboflavina) combate stresul oxidativ
  • Vitamina B3 (Niacina) susține unele funcții de bază ale creierului
  • Vitamina B5 (acid pantotenic) susține neurotransmițătorii importanți (substanțe chimice din creier)

Spanacul gătit, broccoliul, varza kale, ștevia, frunzele de muștar, mangoldul, frunzele de sfeclă, broccoliul chinezesc sunt toate alimente care stimulează energia, conținând clorofilă, magneziu și vitaminele B.

În afara vitaminelor B, CoQ10 (sau ubiquinol) stimulează centrul energetic al celulei (adică mitocondriile) să producă mai multă energie. Ubiquinolul se găsește în fiecare celulă din corp, iar odată cu înaintarea în vârstă, rezervele din organism scad.

Fierul are un rol în generarea de energie din nutrienți. De asemenea, contribuie la transmiterea impulsurilor nervoase – semnalele care coordonează acțiunile diferitelor părți ale corpului.

Un nivel ridicat de energie este adesea obiectivul nostru final și ne face să ne simțim bine, dar înțelegerea modului în care adoptăm o alimentație adecvată pentru a atinge acest obiectiv este și mai importantă pentru sănătate. Stimularea metabolismului este posibilă atunci când există o înțelegere a modului în care organismul produce energie și a modului în care diferitele alimente afectează glicemia.

Despre Michelle Ricker, RDN

Michelle Ricker este director al departamentului Educație și formare în domeniul sănătății la nivel global în cadrul Herbalife Nutrition și are peste 25 de ani de experiență în domeniul nutriției, fitness-ului și genomiciiEste nutriționist dietetician înregistrat (RDN), deține o diplomă de licență în dietetică de la Universitatea din Dayton și este instructor de sănătate și fitness certificat de Colegiul American de Medicină Sportivă (ACSM) și Academia Națională de Medicină Sportivă (NASM). 

Înainte de a se alătura echipei Herbalife Nutrition, Michelle a deținut funcțiile de director de nutriție pentru DaVita Kidney Dialysis, director de cercetare și dezvoltare pentru Apex Fitness Inc. și deține un brevet de terapie intravenoasă pentru pacienții cu dializă. În cariera sa, a lucrat ca dietetician pentru mai mulți sportivi profesioniști. Continuă să țină prelegeri în SUA și în străinătate despre știința nutriției și nutriția sportivă. Sprijinul continuu oferit de Michelle inițiativelor legate de wellness i-a adus locul al doilea în cadrul concursului Let’sMove! Concursul Healthy Apps Game Jam

Incepe schimbarea stilului de viata aCUm: CLiCK AICI

SURSA:

  1. https://www.kudika.ro/articol/wellness/68340/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul- si-sa-ti-cresti-nivelul-de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata.html
  2. https://24life.ro/ce-mancam-pentru-a-ne-creste-metabolismul-si-nivelul-de- energie/
  3. https://www.prwave.ro/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul- de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata/
  4. https://9vremparinti.ro/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul- de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata/
  5. https://familiapractica.wordpress.com/2022/04/07/cum-sa-ti-accelerezi- metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul-de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata/
  6. https://e-femeia.ro/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul-de- energie-cu-o-alimentatie-adecvata/
  7. http://www.boncafe.ro/sante-sans-cafe-cum-sa-i-accelerezi-metabolismul-i-sa-i- creti-nivelul-de-energie-cu-o-alimentaie-adecvata-c4_a10155
  8. http://stiridelifestyle.ro/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul- de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata
  9. https://www.fashion8.ro/noutati/29393-cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa- ti-cresti-nivelul-de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata
  10. https://www.catchy.ro/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul-de- energie-cu-o-alimentatie-adecvata/173412
  11. http://stildevedeta.ro/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul-de- energie-cu-alimentatie-adecvata/
  12. https://frumuseteinbucate.wordpress.com/2022/04/07/cum-sa-ti-accelerezi- metabolismul-si-sa-ti-cresti-nivelul-de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata
  13. https://freshnews.ro/2022/04/08/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti-cresti- nivelul-de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata/
  14. https://veglifestyle.ro/2022/04/18/cum-sa-ti-accelerezi-metabolismul-si-sa-ti- cresti-nivelul-de-energie-cu-o-alimentatie-adecvata
  15. FB24life – https://www.facebook.com/24life.ro/posts/369420805196874
  16. FB Familiapractica – https://www.facebook.com/FamiliaPractica/posts/5404260403009165
  17. FB Catchy.ro- https://www.facebook.com/CatchyRo/posts/5173162539388823

JURNALUL UNEI TRANSFORMARI in 6 LUNI

CUM AM REUSIT SA PUN 7 Kg in doar 3 luni?SOC? Ei bine, afla adevarul!

Social Media vs RealitateMulti postam…dar ce se ascunde in spatele ecranului?

Eu sunt Lulikova Ionescu, antreprenor, Mama, Antrenor Wellness, dar mai presus de orice sunt OM 🙂Totul a inceput in Iunie 2021. Am venit in Romania. Si atunci cand iti e dor, iti este dor pana la suflet, inima, celula. Am simtit sa ma bucur de la STATUL cu picioarele la soare pe pamant, la gustul copilariei de Ciorba de gaina de curte, pana la kg de cirese si placinta firbinte cu mere si mancarurile unde sosul inmuiat in paine de casa….te face sa te simti fericit. Pentru ca toate iti aduc aminte de momentele autentice in care ai fost copil, in care zambeai, in care esti iubit, rasfatat. Spune-mi cum ai putea sa te abtii? Eu n-am putut, pentru ca sunt OM si mi-a fost dor:)Cine a mai tinut cont de plan? Eu nu! Gandul meu nu a mai fost acolo:) Tot ce imi doream era…sa ma bucur de fiecare moment trait in prezent:) Am simtit ca traiesc.

Micul dejun Nutritional nu a lipsit, pentru ca era momentul in care stateam afara in gradina cu parintii si ne savuram cele 3 pahare de sanatate: Aloe, Ceaiul si Shake-ul Nutritional cu fructe de padure din curte.Apoi urmau mesele. Mesele care daca inainte erau echilibrate caloric si colorate si nu mancam ca HAPLEA, ei bine …imi vine sa si rad, plecam cu burta plina de 3 feluri de mancare si apoi un somn dulce:). Asa s-au derulat cele 3 luni. Ce e rau in asta? ABSOLUT NIMIC 😁Ce mi-am spus: Doar azi si gata, doar atat si gata 🙂

Teorie stim cu totii, o gasesti gratis peste tot:) Stiam ca kg in plus apar de la kcal neconsumate peste cat poate corpul meu sa arda. Sportul (pe care nu-l faceal), nu inlocuia stilul de viata nesanatos:) Si ca sa intelegem ce inseamna nesanatos, ma refer la excesul de kcal, zahar, sare, grasimi si cantitate). Mancam foarte natural (daca nu luam in calcul ca zaharul e procesat, faina la fel, uleiul la fel, prajitul la fel, si lista continua), dar mancam dezechilibrat. Defapt am ajuns sa revin la obiceiurile vechi alimentare, desi dimineata mancam echilibrat nutritional, caloric. In decursul unei zi dapaseam cu peste 500-1000 kcal uneori:)

Acum…hai sa facem o balanta…Daca nu arzi ce mananci in plus, se depune fix pe unde vedeti in poza..Stiti cu ce a venit la pachet? Nu doar kg in plus ci si: Lipsa:- Increderii in sine ca mai pot reveni la forma dorita, sau sa mai pot oferi sprijin celor din jur, nemaifiind o inspiratie pentru ei, – Acceeptarea de sine- Aprecierea de sine- Respectul de sine- Iubirea de sineToate acestea nu ma mai faceau fericita.

Si am simtit abia peste 3 luni, cand deja luasem 7 kg in plus. SI m-am intrebat: Sunt cu ADEVARAT fericita? Ma simt bine cu mine? Cum sa simt? Ce nu vreau sa mai fac pentru a ramane asa? Ce imi place si ce nu-mi place la mine? Ce comportament mentin chiar daca stiu ca pe termen lung imi fac rau nu numai mie, ci si celor din jur?Si m-am uitat in oglinda…am inceput sa plang…pentru ca stiam ca singura….nu stiu cum sa ies din aceasta capcana mentala…in care imi gaseam scuze…ma justificam singura….ma victimizam…dar la final…tot nefericita eram…si tot eu cu mine ramaneam..

Si m-am intrebat: – LULI…Ai un plan sa fii sanatoasa? Ai un plan sa te vindeci? (deja nu mai era despre kg, ci despre mine pe toate planurile, emotional, fizic, mental).Si DA! planul era sa REVIN la obiceiurile SANATOASE..Din nou! Doar ca spre deosebire de prima data, Pentru a ajunge sa ma “vindec” aveam nevoie de atitudini create si consolidate prin: cunoastere, activarea vointei, aplicarea cunosterii, autodisciplina, bucuria trairii obtinerii rezultatului, si sa ma bucur de moment, de proces.

Ei bine, aici ati contribuit VOI o mare parte: pentru ca SINGURA nu reuseam. Am iceput sa reimplementez un plan e 90 zile nutritional, motivational. Unii dintre voi stiti, la 05:00 ma trezeam, ca ploua, ca ninge, ca e bezna afara sau nu, eu eram la miscare CU VOI LiVE. Pentru ca aveam nevoie sa fiti alaturi de mine, si eu alaturi de voi:)Pentru ca fiecare zambet, fiecare sustinere sub orice forma, pentru mine a fost benzina sa mai continui o zi…si inca una …si inca una….si alaturi de voi, antrenorii mei personali Ciprian Scrab si Scrab Anca-Maria si mediul potrivit in care eu sa vad zilnic ca se poate, colegii din #scrabfitteam , am reusit in 90 zile sa obtin un rezultat de impact si sa castig si competita 90 zile!

Esti curios sa afli rezultatul?Ce am de facut? pai… Sa nu ma opresc! Sa fii sanatos, si fericit pe toate planurile inseamna sa lucrezi constant la tine, precum apa. Nu te poti opri…cand te opresti….corpul sufera…corpul fizic, corpul mental, corpul emotional, corpul relational, corpul senzorial, corpul cauzal, TU!Asa ca am intrat in alta competitie:) Si mi-am dat seama ca nu intineresc, asa ca sunt intr-o competitie eu cu mine, eu cu viata mea….Viata va castiga pana la urma…dar promit sa fie o competitie atat de lunga…incat sa ma pot bucura de proces pe tot parcursul si sa inteleg CA ESTE OK sa ai un CHEAT DAY, dar nu un CHEAT LIFE.Prețuiește-ți sănătatea: dacă este bună, păstrează-o. Dacă este instabila, îmbunătățeste-o. Dacă este peste ceea ce poti face, cere ajutor.

Daca eu am reusit, SI TU POTI! Pentru ca nu esti singur!Daca aceasta istorie ti-a adus contributie, lasa un feedback…este important pentru mine.

Multumesc pentru ca faci parte din viata mea!

DACA si tu iti doresti sa vezi cum functioneaza corpul tau, cum poti sa te provoci 90 zile de obtii un rezultat de impact, cum poti lucra pe toate planurile ca sa fii fericit, inregistreaza-te aici si vei primi CADOU Evaluarea nutritionala: O consulatie de 30 min in care afli care sunt parametri nutritionari de care ai nevoie pentru a avea propriul rezultat, si care este planul alimentat conform scopului ta.

Evaluare Formular AICI: https://forms.gle/4noPE5zRoDbKjq4a7

CARBOHIDRATII MA INGRASA?

NICI DECUM! Departe de a fi inamicii sanatatii! Carbohidratii reprezinta o resursa energetica de neinlocuit pentru organism. Exista organe si tesuturi extrem de importante, ce „respira” datorita carbohidratilor. Creierul, cordul, hematiile si anumite arii renale sunt dependente de glucoza ca sursa de energie.
Toate cartile de nutritie si dietetica arata ca o buna parte din caloriile zilei trebuie sa vina din carbohidrati. Carbohidratii sunt de doua feluri: digerabili, in care inscriem zaharurile (substante cu gust dulce, abundente in fructe, miere, siropuri, zahar) si carbohidratii cu molecula lunga, de tipul amidonului; si nedigerabili, de tipul fibrelor. Un aliment bogat atat in carbohidrati digerabili, cat si in carbohidrati nedigerabili este aproape intotdeauna un aliment care poate fi ales fara mustrari de constiinta.
Care sunt carbohidratii sanatosi:
Alegeti alimente bogate in fibre. Ele vor scadea indicele glicemic al produsului. Acesta se va digera mai lent, glucoza va fi eliberata incet si, deci, absorbita treptat. Secretia de insulina va fi, de asemenea, solicitata treptat, iar glicemia nu va suferi variatii extreme. Un exemplu clasic este cel al produselor cerealiere integrale. Ele ofera carbohidrati sanatosi, fie ca sunt consumate sub forma de paine integrala, paste integrale sau boabe fierte ca atare (orez nedecorticat).
In afara de cereale integrale, surse de carbohidrati sanatosi pot fi si legumele, leguminoasele, chiar si fructele.
Ce fel de carbohidrati furnizeaza fructele
Fructele sunt mai bogate in zaharuri, considerate defavorabile metabolismului uman (atunci cand sunt consumate in cantitate mare), tocmai pentru ca absorbtia lor este rapida. Determinand o crestere brusca a glicemiei, suprasolicita pancreasul. Totusi, in cazul fructelor, prezenta fibrelor incetineste absorbtia de altfel rapida a zaharurilor, ceea ce le face cu mult mai indicate, in raport cu, sa spunem, o prajitura sau o bautura racoritoare. Desi zaharurile nu sunt tocmai sanatoase, daca sunt ingerate alaturi de alte alimente, eventual si cu multe fibre, au un impact moderat asupra metabolismului. De exemplu, daca aveti de ales dintre un fruct foarte dulce si un suc natural din acelasi fruct, este mai sanatos fructul ca atare.
Diete bogate vs diete sarace in carbohidrati: avantaje si dezavantaje
Desi lucrurile par complicate, retineti ca cei mai sanatosi sunt carbohidratii din alimentele vegetale, putin prelucrate, de tipul legumelor, fructelor, leguminoaselor si cerealelor integrale. Desigur ca dulciurile nu sunt foarte indicate, insa nu trebuie considerat pacat mortal daca mancati o prajitura. Doar ca acest lucru trebuie sa fie rar, ocazional, nu o regula. In aceste conditii, metabolismul nu va avea de suferit si veti fi multumit si pe termen scurt (ca v-ati facut o placere culinara), si pe termen lung (pentru ca nu ati adus un deserviciu propriului organism).


‼️⛔️. Dupa diagnosticul cu diabet zaharat, vei afla ca pe langa medicatie va fi nevoie si de o dieta alimentara speciala. Chiar daca parea greu la inceput sa iti calculezi tot ce pui in farfurie, in timp vei putea sa iti elaborezi meniurile fara efort. Cand vei invata ce si cum sa mananci, carbohidratii vor fi cei mai importanti de pe lista ta.
Hidratii de carbon, cunoscuti si sub denumirea de carbohidrati, glucide sau zaharide constituie o materie prima importanta in alimentatie, din care organismul isi sintetizeaza substante necesare. Glucidele (G) sau carbohidratii (CH) constituie principala sursa de energie (50-60%, in medie 55%) din necesarul caloric al organismului uman.
In cazul tau, ca persoana cu diabet zaharat, carbohidratii sunt cu atat mai importanti, deoarece glucidele sunt responsabile de cresterea glicemiei dupa ce mananci. Pentru a avea o glicemie buna si a profita de aportul nutritional al fiecarui aliment in parte, va trebui sa poti recunoaste toate tipurile de carbohidrati si sa inveti sa calculezi in ce masura iti vor influenta glicemia, raportat si la cantitatea de insulina pe care ti-o injectezi sau la medicatie.
Principalele surse de carbohidrati permisi in diabet zaharat sunt: painea integrala, cerealele integrale, orezul, cartofii, legumele, fructele, leguminoasele (fasole, mazare, linte) si lactatele (preferabil degresate).
Glucidele pot fi clasificate in functie de viteza de absorbtie in doua categorii:
1. Cu absorbţie rapida: glucoza, zaharoza (zaharul), sucuri naturale de fructe, de exemplu de portocale, kiwi sau mere (continut de glucide: 11-14%).
2. Cu absorbtie lenta: paine, biscuiti, cartofi, orez (toate acestea conțin amidon), fructe (cu continut bogat in fructoza – transformata in glucoză, in ficat.)🎓⚠️ MIT DEMONTAT – Carbohidratii ingrasa! 🧐Daca elimini carbohidratii din dieta, vei elimina totodata principala sursa de energie a organismului. Asadar, este bine sa stii ca problema nu o reprezinta carbohidratii, ci pe care ii alegi, simpli sau complecsi.
Asadar, nu toti carbohidratii sunt un pericol pentru sanatate si silueta. Singurul motiv pentru care dietele sarace in carbohidrati ajuta la pierderea in greutate este acela ca, de regula, constau si intr-un aport caloric mai mic. Acesta este motivul pentru care slabesti urmand o dieta saraca in carbohidrati, nu reducerea cantitatii de carbohidrati in sine.
SI INCA UN LUCRU IMPORTANT SI esti pregatit sa faci o schimbare:Atunci cand consumi o cantitate de carbohidrati bogate in fibre, consuma o cantitate de apa 1litru/25 kg. Consumul de apa si miscarea sunt cei mai importanti factori care ajuta la digestie si absorbtie nutrienti. SI NU UITA ca orice mananci contine kcal.
Suntem in 2021 si ma bucur sa stiu ca nu doar telefoanele au evoluat, ci avem si solutii culinare slab calorice, dar bogate in Fibre.

Un lucru este clar: ca să faci față tuturor provocărilor zilnice, ai nevoie de energie. Care sunt sursele tale de energie zilnică? Astăzi te voi învață cum să alegi carohidratii în mod corect întrucât aceștia sunt foarte importanți în dietă.
Te invit să urmăreșți cu atenție video-ul următor (click pe imagine pentru a-l accesa) și să iei notițe:

Acum că știi cum să îți aprovizionezi cămara cu surse sănătoase de energie și ai înțeles diferența între diferite surse de carbohidrați, mai rămâne doar să mergi la cumpărături și să alegi întotdeauna înțelept.

In programele noastre personalizate tinem cont atat de carbohidratii necesari, cat de si aportul de fibre si mai ales Kcal.

AI AUZIT DE BETA-GLUCANI?

S-a demonstrat ca beta-glucanul din ovăz acționează asupra scăderii colesterolului din sânge. Colesterolul cu valoare ridicată esteun factor de risc în dezvoltarea bolilor coronariene. Beta-glucanii contribuie la menținerea colesterolului în limite normale.* Colesterolul cu valoare ridicată este un factor de risc în dezvoltarea bolilor coronariene. Boala coronariană are multipli factori de risc iar modificarea unuia dintre acești factori de risc poate avea sau nu un efect benefic.OatWell™este marcă înregistrată a DSM.

Beta Heart

3g beta-glucani ajută la reducerea colesterolului*
• 1.5g beta-glucani ajută la menținerea colesterolului** (1 măsură)
• Adaugă 2 măsuri în apă, băutura sau shake-ul tău preferat
• Fără zaharuri
• Fără îndulcitori artificiali
• Bogat în fibre (3g per măsură)
• 25 kcal per măsură

Programeaza-te pentru o analiza nutritionala sau cere detalii despre cum poti implementa un program personalizat pentru a avea sanatate pe termen lung.

Îmbunătățește-ți dieta Cu un conținut bogat în fibre și în același timp și o sursă de proteine. O porție de Beta heart® furnizează și 1.5g beta-glucani; un tip de fibre solubile ce se găsește în tărâțele de ovăz și care ajută la scaderea sau menținerea nivelului de colesterol. Comanda aici:

https://analulikova.com/contact/

Ce este detoxul si cum ne ajuta tenul?

A detoxifia, în termeni simpli, înseamnă a elimina toxinele din organism. Acestea pot proveni din mediul înconjurător , din dieta dvs. și din alegeri ale stilului de viață, cum ar fi fumatul.

Pielea este organul care ocupă cea mai mare suprafaţă a corpului si este alcătuită din următoarele componente :

  • Apă
  • Proteine
  • Lipide
  • Minerale
    şi chimicale

Pielea trebuie îngrijită zilnic
• O îngrijire corectă este esenţială pentru sănătatea pielii

Pielea noastră este stratul protector al corpului….

Ce te ajuta?

Vitamine, Minerale, Antioxidanti

B3 – Necesară pentru procesele fiziologice de la nivelul pielii cum ar fi producerea de energie celulară şi repararea dereglărilor de ADN, precum cele provocate de radiaţiile UV.
Vitaminca C – Bogată în antioxidanţi, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la atenuarea semnelor provocate de acesta. Acest lucru se datorează faptului că vitamina C, cunoscută şi ca acid ascorbic, este elementul cheie în producerea de colagen, proteină ce favorizează crearea de noi celule şi vase de sânge şi ce contribuie la fermitatea şi rezistenţa pielii.
Aloe Vera – Calmantă & hidratantă, folosită de secole pentru proprietăţile sale minunate pentru îngrijirea pielii.
Vitamina E – Antioxidant care ajută la protejarea pielii. Antioxidanţii sunt agenţi care neutralizează efectul oxidant al radicalilor liberi, care pot dăuna colagenului şi pot favoriza deshidratarea şi uscarea pielii şi apariţia liniilor fine şi a ridurilor.

Ce alimente trebuie să evităm în timpul detoxifierii?

Mai sus vă spuneam alimentele care sunt permise în perioada detoxifierii. Însă mai importantă cred că e lista alimentelor care nu sunt permise:

Produsele lactate: Este bine ca în perioada în care ții o dietă de detoxifiere să renunți la toate produsele lactate. Nu trebuie să renunți de tot, dar pentru ca dieta de detoxifiere să dea rezultate, e recomandat să înlături anumite alimente din dieta ta alimentară. Produsele lactate sunt acide pentru corp și încetinesc procesul de detoxifiere.

Carnea de porc sau de vită: Carnea încetinește digestia, iar curățarea organismului nu se va realiza în totalitate.

Cerealele care conțin gluten: Pot cauza balonare, indigestie și constipare. Opusul la ce trebuie să se întâmple în perioada de detoxifiere.

Alcoolul: Este toxic pentru ficat și reduce nivelul unor minerale care ajută organismul să se curețe. În perioada de detoxifiere e bine să renunți la băuturi alcoolice pentru ca procesul de eliminare de toxine să fie complet. 

Dulciurile: Zahărurile încetinesc procesul de detoxifiere. Dacă treci cu bine de perioada de detoxifiere, vei observa că nu vei avea la fel de mult poftă “de ceva dulce”. Așa că e posibil ca dieta să te scape de pofta de produse cu conținut mare de zahăr. La această categorie intră și băuturile acidulate. În perioada de detoxifere este recomandat să bei mult apă și sucuri din legume și fructe proaspete.

Reguli de bază în detox

1. Detoxifierea începe cu organele de detoxifiere cel mai puțin afectate (cele intens afectate sunt lăsate la sfârșit).

2. Detoxifierea colonului este baza oricărui program de detoxifiere.

3. Detoxifierea limfatică și a rinichilor ar trebui să o preceadă întotdeauna pe cea a ficatului.

4. Imediat după detoxifierea limfatică, se recomandă hidratare intensivă și mișcare moderată (plimbare, înot), dar nu efort de mare intensitate (nu alergare).

5. Organismele obosite nu au destulă energie pentru o detoxifiere adecvată: înainte și în timpul detoxifierii refă-ți rezervele energetice prin odihnă fizică și psihică și consumând alimente foarte nutritive.

6. Reacțiile obișnuite la detoxifiere (răceli repetate, diaree, dureri de cap, dureri articulare, erupții cutanate) vor fi minime dacă aplici procedurile de detoxifiere în etape, gradat.

7. În timpul detoxifierii, bea multă apă.

8. Consumă multe legume și fructe, pentru că sprijină procesul de detoxifiere.

9. Asigura-ti o hidratare corecta bazata pe Aloe Vera si Ceaiuri antioxidante impreuna cu smoothy-uri nutritive cu multe vitamine dimineata.

12.  Fă exerciții cardio.

Rezultate

Ce plan au urmat ei si ce produse au folosit:

  1. Hidratare intensa baza pe Aloe Vera.
  2. Antioxidanti din ceaiuri cu place precum Nalba, Hibiscus, ceai verde, etc
  3. Smoothy/Shake dintr-un complex de vitamine, minerale si proteina vegetala
  4. Program de curatare extern baza pe minerale si plante in 3 sau 5 pasi

Vrei mai mult, primesti mai mult!

Daca iti doresti rezultat pe termen lung, acum ai acces catre un program de monitorizare si personalizare program.

Daca vrei mai multe informatii impartaseste acest articol pe pagina ta de facebook si primesti o Evaluare Nutritionala GRATUIT online oriunde ai fi!

Choose one


Citeste si:

Suplusul de kg si sanatatea – Mituri si lupta cu greutatea – Episodul 1

De ce avem surplus e kg?

TRAIM IN SECOLUL VITEZEI – CE ALEGERI FACEM?

De mult ori incercam sa gasim solutii luand informatii din surse neverificate, de la persoane care nu sunt in integritate cu ceea ce spun (vecina cu surplus de greutate cu un stil e viata nesanatos care iti spune tie cum sa slabesti si sa fii bine pentru ca a auzit ea de la o alta vecina…), si nu isi vor asuma daca tu vei ajunge in stadiul in care sa ajungi sa tratezi.

De cand ne-am nascut, singura eucatie pe care am primit-o alimentara este ce am invatat dinm generatii in functie de situatia in care se aflau si cum au reusit ei sa se adapteze. Nimeni nu ne-a oferit un Manual de Utilizare a corpului uman.

Nu putem compara DELOC cu situatiile in care bunicii erau obligati de situatie ca dintr-un pui sa hraneasca o familie, sau sa munceasca pamantul pe care cultivau legumele, fructele si ardeau pana la 1000 kcal pe camp dimineata la 05:00. Hai sa comparam cu situatia actuala in care ne aflam. Cu stilul de viata pe care il avem.

Asa ca draga cititorule, bine ai venit in locul unde vei putea TU sa faci o alegere pentru tine tinand cont de EDUCATIA pe care aici o vei primi aici.

Informatiile pe care tu le vei primi aici sunt informatii oferite la seminariile nationale si internationale unde m-am instruit cu medici de top din lume, un bord consulativ de medici. Asa ca acum ai informatiile in sursa corecta ca tu sa poti invata ce e important ca tu sa fii sanatos.

Hai sa intelegem in primul rand DE CE statisticile arata o crestere masiva obezitatii. Majoritatea persoanelor au kilograme in plus fata de greutatea normala. A avea kilograme in plus nu este deloc benefic pentru sanatate; excesul de greutate poate creste riscul de cancerboli de inima si alte afectiuni.

Si inainte sa intram in detalii, este important sa retinem ca totusi, o greutatea mai mare decat cea ideala, nu reprezinta in toate situatiile un pericol pentru sanatate. Hai sa vedem unde te incadrezi tu.

HAI SA VEDEM CARE SUNT TOP MITURI LEGATE DE SURPLUS GREUTATE

Mitul nr.1: Un IMC mare, inseamna ca trebuie sa slabesti
Fapt: Indicele de masa corporala sau IMC ar putea fi un punct de plecare pentru a determina daca sunteti sau nu in forma: acesta ia in considerare atat inaltimea cat si greutatea. Dar acesta nu poate fi un reper relevant.
IMC nu ia in considerare conditia fizica sau structura oaselor si nu face diferenta dintre greutatea datorata musculatorii dezvoltate sau cea acumulata in urma consumului de produse tip fast-food.
In concluzie, persoanele cu musculatura foarte dezvoltata, conform formulei IMC, pot fi incadrate in intervalul caracteristic persoanelor care sufera de obezitate.

Mitul nr. 2: Kilogramele in plus nu sunt intotdeauna o veste proasta
Fapt: Unul dintre lucrurile paradoxale este ca intr-adevar, surplusul de greutate nu este neaparat rau pentru o persoana.
Unele dintre concluziile surprinzatoare ale studiilor considera ca cei care au IMC cuprins in intervalul 25-30 ar putea supravietui mult mai bine unui atac de cord si interventiilor chirurgicale. Acest lucru este explicabil prin faptul ca oamenii au tendinta de a pierde in greutate dupa o operatie.
Un studiu a constatat ca oamenii supraponderali sunt mai putin predispusi de a muri de boli respiratoriiboli de ficatAlzheimer sau numeroase alte cauze, coparativ cu cei cu greutate normala, din aceeasi categorie de varsta.

Mitul nr. 3: Pierderea in greutate este intotdeauna un lucru pozitiv, indiferent de modul in care are loc
Fapt: Efectul yo-yo poate afecta inima, poate cauza calculi biliari si poate perturba metabolismul. Este mult mai sanatos sa se adopte o dieta echilibrata insotita de un program de exercitii, iar scaderea in greutate sa se realizeze in mod constant. Expertii recomanda, in general, sa se piarda un kilogram pe saptamana, si nu un numar mare de kilograme intr-un termen scurt (care ar putea fi recastigate ulterior).
Tulburarile de alimentatie precum anorexia si bulimia sunt diferite de efectul yo-yo si de dietele drastice, dar prezinta multe riscuri pentru sanatate si chiar pot pune viata in pericol. Anorexia si bulimia pot duce la aritmii cardiace si alte probleme grave din cauza dezechilibrelor electroliticeVarsaturile repetate provocate pot afecta dentitia, inima si declansa tulburari gastrointestinale.

Mitul nr. 4: A fi slab inseamna a fi sanatos
Fapt: Cu siguranta, oamenii care sunt slabi, arata mai bine, dar nu inseamna neaparat ca sunt mai sanatosi decat cei care au surplus de greutate, mai ales daca au tutunul ca si viciu.
Persoanele relativ slabe pot avea chiar si ei depozite de grasime, la nivelul organelor interne, numita grasime viscerala. Cei care se incadreaza in aceasta categorie, au un risc crescut de boli de inimadiabet de tip 2 si cancer.
Doar pentru ca o persoana este mai slaba, nu inseamna ca nu este predispusa la anumite boli. Oricine, zvelt sau nu, ar putea manifesta riscul dezvoltarii diabetului sau a unor boli de inima, din cauza mostenirii genetice.

In general, bolnavii de diabet de tip 2 considera ca din cauza afectiunii manifesta o pofta de mancare exagerata si nu pot face prea multe exercitii fizice, dar in realitate, 20% dintre cei cu diabet sunt slabi ca urmare a influentei unor gene mostenite.
Mai mult, fumatorii sunt predispusi la diverse boli. Unii oameni fumeaza pentru a reduce apetitul si a manca mai putin, dar tigarile pot cauza cancer pulmonarbronhopneumopatie cronica obstructiva si boli cardiovasculare.
Un studiu realizat in 2008 a constatat ca 1 din 4 persoane cu greutate normala a avut valoarea a cel putin doi factori metabolici in limite anormale (hipertrigliceridemiehipertensiune arteriala sau nivel ridicat de zahar in sange).

Mitul nr. 5: A fi gras este intotdeauna un lucru rau
Fapt: Grasimea nu este repartizata in mod egal. Noi cercetari au demonstrat ca, chiar daca doua persoane supraponderale au aceeasi greutate, una dintre ele ar putea fi mai sanatoasa decat cealalta. Grasimea din jurul taliei, de exemplu a fost asociata cu riscul ridicat de disfunctii erectilediabetAlzheimer, etc.
Unii oameni supraponderali tind sa acumuleze grasime la nivelul ficatului, iar acest lucru nu se intampla in cazul altora cu aceeasi greutate. Cercetatorii considera ca persoanele obeze cu depozite de grasime la nivelul ficatului pot dezvolta diabet. Greutatea in plus ar putea fi o problema pentru oricine, dar in mod clar este mai nociva pentru anumite persoane comparativ cu altele.

CE FACEM IN CAZUL ASTA?

In episodul de azi vom vorbi despre Suplusul de kg, sanatatea si aportul caloric.

Odata ce am realizat ca avem surplus de grasime si vrem sa luam masuri, unde ce te ajuta sa previi si sa ajuti la compozitia corporala corecta:

  1. Kilocaloriile – Afla care este nr de KCAL de care tu ai nevoie ca sa reduci in tesut adipos
  2. Sa consumi o cantitate echilibrate de nutrienti cu rol in mentinerea functiilor vitale si in prevenirea imbolnavirilor.
  1. KILOCALORIILE:

V-ati gandit vreodata cum ar fi sa puteti manca mai mult fara frica de a va ingrasa?
V-ati saturat sa limitati la nesfarsit
portiile de mancare sau sa nu stiti cum sa combinati si sa alegeti corect alimentele? Cum ar fi sa puteti sa mancati mancaruri variate, sanatoase si in
cantitate satisfacatoare?

Ştiti ce este numărul magic?

Numărul magic este acel număr de calorii care trebuie consumate zilnic, ca să obțineți sau să mențineți rezultatul dorit.

Este MAGIC pentru că dacă îl țineți minte și incadrati numărul de calorii consumate zilnic, la acest nivel, puteți obține rezultate extraordinare.

Calorii (cal) sau kilocalorii (Kcal)? Kcal = 1000 cal

Daca un aliment contine 100 kilocalorii inseamna ca la o metabolizare completa aceasta cantitate de energie va fi degajata pentru ca organismul sa se foloseasca de ea. Corpul foloseste aceasta energie pentru activitati fizice sau pentru a mentine in functiune procesul metabolic (digestia, respiratia etc.).

De asemenea, corpul consuma energie chiar si in timpul somnului sau pentru a-si pastra temperatura.

TOT ce MANCAM are kcal in afara de apa si aer.

La un consum de kilocalorii mai mare decat necesitatile organismului, energia-surplus va fi stocata sub forma de grasime.

In cazul in care cantitatea de kilocalorii acumulata este sub necesarul zilnic, corpul apeleaza la propriile depozite de grasime pentru a obtine energia de care are nevoie, aparand astfel pierderile in greutate. DAR ATENTIE!! Cheia nu este sa mancati cat mai putin. Daca mancati prea putin, obtineti efectul opus. Astfel, o femeie intra in regim depozitare daca mananca mai putin de 1.000 de calorii, iar un barbat daca mananca mai putin de 1.500 de calorii. Secretul este sa va cunoasteti numarul magic si sa taiati din calorii, nu din portii. Cheia este sa alegeti alimente cu mai putine calorii si multa nutritie, si sa va incadrati in numarul dvs. magic.

2. NUTRIENTII

V-atu intrebat care este secretul protejarii corpului nostru, mentinerii sanatatii intregului corp, a energiei, vitalitatii si sa starii de bine? STIAI CA SANATEA CORPULUI INCEPE CU SANATATEA FiECAREI CELULE?

Pentru a functiona optim, in fiecare zi, printre altele, corpul nostru trebuie sa primeasca
5 categorii de nutrienti.

  1. MacronutrientiPROTEINE

2. Micro- nutrienti

3. Macronutrienti – Carbohidrati -fibre

4. MACRONUTRIENTI – GRASIMI SANATOARE

5. FITO-NUTRIENTI

Din pacate dezechilibrele stilului de viata modern, aduc un surplus mare de substante nesanatoase si chiar toxice si avem un deficit tot mai mare de

Cand este vorba de nutritie, primul pas este sa consumam Macronutienti de calitate si in cantitatea corecta.

Se numesc Macronutrienti pentru ca se mananca in cantitate mare – Proteinele, Carbohidratii si Grasimile. La oamenii moderni de obicei:

Acum HAI SA DEZBATEM UN MIT MARE!

MIT: DACA MA OPRESC DINTR-UN PROGRAM – MA INGRAS DUPA – PROGRAMUL E DE VINA!

Hai sa vedem. De ce ai avut surplus de la bun inceput? Astazi ai inteles ca atata timp cat ai consumat o catintate mai mare de kcal, pe care nu le-ai ars si ele s-au despus, de aici surplusul de kg. Iar pentru ca nu ai consumat o cantitate de nutrienti organism nu dispune de suficiente substante nutritive pentru a functiona normal intr-un mod anormal. De ex:

Deficitul de proteine – simptome care variaza de la nivelurile reduse de energie, fragilitatea unghiilor, oboseala, constipatie, scaderea masei musculare, slabiciune, pierderea parului si tensiune arteriala scazuta imunosupresie, retard de crestere, varsaturi, alergii, sistem imunitar scazut

Deficitul de vitamine – Cele mai des intalnite sunt insuficiente nivelurile de vitamina B12, vitamina D si vitamina E. Simptomele variaza in fuctie de cat de accentuat este deficitul de vitamine de la risc crescut de boli (raceala, gripa), pana la deteriorarea parului, tulburari de vedere, probleme dentare, fragilitatea unghiilor, afectiuni ale pielii.

Deficitul de minerale – Cel mai des este afectat nivelul de zinc, fier si magneziu, care nu se afla in cantitati optime in organism. Simptomele includ boli ale pielii, dezechilibre la nivelul sangelui, deteriorarea parului, simptome gastrointestinale, fragilitate osoasa si a unghiilor.

Acum ai inteles, ca ce te face sa te ingrasi este defapt faptul ca nu ai mai tinut cont de CIFRA MAGICA si Nutrienti? UN STIL DE VIATA Sanatos, echilibrat te va ajuta sa ai corpul dorit si sanatate de FIER.

Clubul LKV -iti ofera posibilitatea ca TU sa poti avea un program in care sa poti avea acest echilibru.

Programele noastre includ un pachet de servicii complete de educatie nutritionala, miscare, plan de mese, antrenor personal, produse nutritionale si mai ales grup informativ unde tu poti afla informatii, pune intrebari si persoane cu experienta sa iti ofere sprijin ca tu sa iti duci rezultatul la bun final!

INCEARCA PROGRANUL NOSTRU 1 SAPTAMANA si hai sa vezi ce inseamna un stil de viata sanatos!

Prin programul “Ajutandu-te pe tine, ajuti pe cel din jurul tau”, tu beneficiezi de SUPER OFERTA LIMITATA!

Mai mult decat atat, primesti CADOU o consulatie nutritionala si pachetul de servicii GRATUIT!

Completeaza formularul pentru a beneficia de OFERTA LIMITATA!

Ajutandu-te pe tine, ajuti pe cei din jurul tau!

Impreuna putem face lumea mai fericita si mai sanatoasa!

DOAR IMPREUNA PUTEM FACE LUMEA MAI SANATOASA, MAI FERICITA, MAI IMPLINITA!

“Ajutandu-te pe tine, ajuti pe cei din jurul tau” este un proiect non profit, dedicat aducerii unui sprijin celor ce au nevoie de o viata mai buna si care nu au aceasta posibilitate.

In proiectul anterior am adus contributie Centrului de copii cu autism.

Cira Therapy

Pentru video click aici: https://www.youtube.com/watch?v=x6Eg-YcjkCc

NOUL PROIECT ESTE ACUM IN DESFASURARE!

Animalele nasc în noi sentimente imposibil de explicat în cuvinte. Ne sunt atât de dragi și le iubim atât de tare, încât este imposibil de înțeles pentru cei ce nu au iubit vreodată o ființă necuvântătoare.

“Ajutându-te pe tine, ajuți pe cei din jurul tau” by LKV Nutrition Club

Iti doresti sa contribui în viața celor din jurul tau, tu fiind mai sanatos? Prin acest proitect de suflet, POTI! Si poti ajuta animalele fără stăpân sa fie sterilizate și îngrijite participand la Seminarul despre sănătate unde vom vorbi despre imunitate si detoxifiere.

Pe data de 23.08.2021 se va tine seminarul: “Detoxifierea și imunitate” – Speaker Lulikova Ionescu, tehnician nutriționist și Antrenor wellness, cu rezultate in Europa si Africa.

Lulikova sprijina in 24 de puncte de lucru naționale și internaționale oamenii si are un portofoliu cu rezultate de peste 300 de oameni mai sănătoși și mai fericiți. Multe rezultate obtinandu-se in perioada de pandemie, cand obezitatea a crescut semnificativ si impreuna cu ea, probleme de sanatate.

Întâlnirea va avea loc Luni 23.08.2021 la Casa de Piatra – ora 19:00. Seminarul va dura aprox 2 ore.

Biletul este 30 lei iar banii se vor dona pentru a ajuta animalele fara stapan sa primeasca ingrijire si sa fie sterilizate.

Deja prin acest proiect in Bucuresti si Balotesti am putut face fericite animalutele.

Urmareste Video aici: https://youtu.be/BvX9LFUeXDg

Va avea loc Tombola cu premii si multe alte surprize!

Tu poti fi norocosul!

Iti garantam ca vei pleca cu plus valoare si fericit ca ai putut oferi contributie, asa ca nu veni singur si impartaseste cu cei dragi tie acest proiect de suflet. Multumim si te asteptam cu drag!

Rezervare aici: https://analulikova.com/contact/

Iti multumim pentru ca ai ales sa faci parte din proiectul: O VIATA MAI BUNA PENTRU TOTI!

CLUBUL LKV – LOVE, KNOWLEDGE, VISION

https://analulikova.com/toate-animalele-isi-doresc-doar-sa-fie-iubite/)

Pentru a vedea programele noastre, click aici:

Sfaturi nutritionale de sarbatori!

Masa tradiţională de Paşte nu reprezintă o problemă.

Masa traditionala de Paste nu reprezinta o problema. MODUL ÎN CARE ALEGEM SĂ CONSUMĂM ŞI SĂ ASOCIEM ALIMENTELE NE CAUZEAZĂ PROBLEME.

După o perioadă de post în care organismul s-a obişnuit cu mâncare puţină iată că vine şi „marea dezlegare” la ouă, carne, cozonaci, pască şi drob.  Medicii recomandă să nu facem excese alimentare, iar mesele să fie la o diferenţă de cel puţin cinci ore pentru ca organismul să digere mai uşor şi să se adapteze.

În principal discutăm despre excese cantitative, asocieri de alimente nepotrivite şi alcool. Postul este recomandat, indiferent de motivaţia pe care o avem, şi în aceeaşi măsură, în momentul în care trecem la acest tip de alimentaţie specifică perioadei de Paşte, trebuie să fim mult mai atenţi la ceea ce punem în farfurie. 

Nu există o masa ideală de Paşte. Ce duce la probleme digestive în această perioadă o reprezintă adesea consumul excesiv de ouă (nu mai mult de 2 pe zi), consumul de carne mult peste media normală şi aşezonarea cu produse cu conţinut de carbohidraţi ridicat (cozonac, pască). Un alt aspect important îl reprezintă consumul excesiv de alcool. Asta face ca sistemul digestiv, şi în principal ficatul şi pancreasul, să fie depăşite de situaţie. Practic, consumăm mai mult decât pot organele noastre să metabolizeze.

Faptul că este sărbatoare, nu face ca boala să plece în vacanţă.

Consumati raţional, acesta este cheia. Să respectăm, mai ales în perioada sărbatorilor, regimul impus unor astfel de afecţiuni. Să profităm de bucuriile pe care ni le aduce primăvara, din punct de vedere alimentar.

CARE SUNT ALIMENTELE INTERZISE?

NU există alimente interzise. Importanţa este cantitatea şi calitatea. Nu uitaţi că în acestă perioadă, mai ales că avem un Paşte târziu, ne putem bucura de multe tipuri de salată si verdeţuri, să profităm de ceea ce ne oferă natură. Cred că nu ar trebui să lipsescă bunul simţ alimentar de sărbători.

Cât de importantă este mişcarea?

Mişcarea este foarte importantă. Să fim conştienţi că această mişcare ne poate ajuta să consumăm din energia adusă de alimentele pe care le consumăm de Paşte. Mişcarea în sine, în funcţie de antrenamentul pe care îl avem fiecare, trebuie să fie uşor mai accelerată decât de obicei. Dacă facem, de regulă, o jumătate de oră de mişcare, acum ar fi bine să facem o oră, de preferat în aer liber.

 La ce medicamente pentru tratarea afecţiunilor digestive să apelăm în caz de urgenţă?   

Nu este deloc recomandat sa luăm medicamente fără sa consultăm un medic. Ştim că un procent de 68% dintre români deţin acasă propriul stoc de medicamente, dar asta nu este nici pe departe un lucru bun. Mai ales în sfera afecţiunilor digestive să luă medicamente dupa ureche. Nu fac decât să agraveze situaţia.

CE POTI FACE IN SCHIMB?

  1. Cea mai buna cale sa va satisifaceti foamea si nevoia de carbohidrati si o digestie mai buna , prin aport mai mare de fibre!

Fibra contribuie la incetinirea absorbiri zaharului din intestine. 

 Fibrele dau de asemenea satietate pentru o perioada mai indelungata si ne si opresc din a manca mai mult decat este necesar

CUM POTI AVEA O DIGESTIE MAI BUNA?

Corpul descompune carbohdratii in molecule simple de zahar cum ar fi glucoza si alte zaharuri simple a caror dimensiuni sunt foarte mici cat sa fie absorbite in sange.

CARBOHIDRATI               ———>                   GLUCOZA

Dulciurile continzaharsituturor ne place gustul dulce!

RAMAI IN FORMA MAXIMA DE SARBATORI!

Nu uita, Sarbatorile de paste sunt o perioada de reflexie si conectare, momente emotionale, dar si ABUZURI NUTRITIONALE!

ASA ARATA SI MASA TA DE PASTE?

SPECIALITATI DE PASTE SI MASA IMBELSUGATA, ALIMENTATIE EXCESIVA IMEDIAT DUPA POST!

EXista si solutii:Gandeste meniul

MANANCA CU MASURA!

  1. NU MANCA Jumatate de cozonac, ci 1 felie
  2. 1-2 felii de drop
  3. 1-2 oua rosii (sunt la fel de calorice ca cele nevopsite)
  4. Atentie la alcool
  5. Mananca mai putine feluri
  6. Mananca garnitura din legume
  7. Adauga salata la orice masa principala

ATITUDINEA

  1. Ia tu decizia sa fii in control a ceea ce mananci!
  2. Planifica-ti mesele
  3. Foloseste aliatii nutritionali care sa te ajute la digestie! – Fibra, Aloe, Plante

RECOMANDARI pentru o digestie buna!

  1. Mănâncă suficiente fibre, aportul de fibre în această perioadă să fie peste 25 g. Fibrele sprijină digestia corectă și tranzitul intestinal . consumul de fibre în dietă este critic pentru sănătatea colonului . ai nevoie de aproximativ 1 kg de broccoli, pentru atinge aportul de fibre pe zi. Sursele excelentă de fibre sunt fructele și legumele, paine integrală, cereale integrale, leguminoase, mazăre linte, sau…ajuta-te de ceva SLAB CALORIC, SI CU UN APORT FOARTE MARTE DE FIBRA:

NU UITA DE HIDRATARE!

Să ne aducem aminte că apa, nu conține kilocalorii, așa că poți bea câtă apă ai nevoie, fără să-ți faci griji că te vei îngrășa, comparativ cu alcoolul unde 1 g de alcool conține 7 kcal. Iar daca vrei ca apa ta sa fie mai hidratată, mai aromată, mai nutritivă, și care să te ajute la digestie, atunci ai nevoie de puterea plantei Aloe Vera Care calmeaza, hidrateaza si improspateaza cu DOAR 5 KCAL per portie!!!

Click aici pentru detalii despre produse: https://analulikova.com/contact/

AJUTA-TE DE PUTEREA PLANTELOR ca de sarbatari sa te bucuri de cele mai frumoasa momente cu FAMILIA si nu spital la urgente la coada sau ghemuit in pat de durere!

Acum ca ti-am impartasit toate secretele nu uita: TRATEAZA-TI CORPUL CA PE UN TEMPLU, NU CA PE UN COS DE GUNOI! Un singur corp ai si tine doar de tine, cat de mult si sanantos vei trai, asa ca ofer-i corpului tau Nutrientii de care are nevoie!

LULIKOVA

Importanta Grasimilor sanatoase

În nutriție, povestea despre grăsimi obișnuia să fie destul de simplă: grăsimile saturate erau rele, cele polinesaturate erau bune. Această poveste a devenit însă între timp ceva mai complicată; acum se discută despre posibilitățile de a obține un echilibru corect de grăsimi – în special prin două feluri de grăsimi polinesaturate, omega-3 și omega-6. Întâi, să explic puțin terminologia: ‘omega-3’ și ‘omega-6’ se referă la structura chimică a acizilor grași, existând mai mulți omega-3 și omega-6 pe care îi consumăm, nu doar unul. Niciunul dintre aceste grupuri de grăsimi nu este rău – în fapt, în cadrul fiecărui grup există acizi ‘esențiali’ grași – pe care trebuie să îi mâncăm, deoarece organismele noastre nu le poate produce. În cantitatea corectă și bine echilibrați, acizii grași esențiali susțin creșterea, vederea și funcțiile creierului.

Problema noastră este că echilibrul din dieta noastră este extrem de precar – față de cantitatea de omega-6 consumată, nu mâncăm nici pe departe suficienți acizi grași omega-3. Iar atunci când suferim de un dezechilibru în acest sens, sănătatea noastră poate fi în pericol.

Nu a fost mereu așa – dieta strămoșilor noștri conținea cantități mari de legume, nuci și pește, astfel încât putem estima că echilibrul dintre omega-3 și 6 era mult mai adecvat decât în zilele noastre.
În ultimii 150 de ani, dieta și obiceiurile noastre s-au schimbat atât de mult, încât ne chinuim să obținem cantitățile necesare de omega-3 pentru a compensa prezența omega-6. Unul dintre cei mai importanți contribuitori la acest dezechilibru al grăsimilor este reprezentat de cantitățile mari de alimente procesate bogate în grăsimi saturate (mâncare prăjită, alimente coapte, chipsuri, dressinguri de salată și dulciuri) versus consumul redus de pește și de alte surse de grăsimi sănătoase pe care le regăsim astăzi în dieta noastră.
Încearcă să mănânci mai mult pește, dacă poți, pentru a-ți crește consumul de grăsimi sănătoase. Dacă nu gătești pește prea des, începe cu ton sau somon la conservă, care poate fi folosit în multe rețete în loc de carnea de pasăre – precum preparate tip tocăniță, coapte la cuptor, ori paste. Dacă nu reușești să integrezi carnea de pește de câteva ori pe săptămână în meniu, ar trebui să iei în considerare să iei suplimente de ulei de pește.
Nucile și semințele sunt bogate în mod natural în grăsimi sănătoase și constituie o alternativă bună pentru gustări. Înlocuind biscuiții și chipsurile cu nuci, vei consuma mai multe grăsimi sănătoase și mai puține grăsimi nesănătoase.

In acelasi timp, sursa de grasimi sanatoase nu sta la dispozitia noastra zilnic pe masa si de multe ori aceste carente nutritionale duc mai departe catre un dezechilibru. Completeaza in dieta ta cu suplimente alimentare de calitate superioara.

Ce suplimente putem lua? Un supliment e important sa contina urmatorii acizi grasi esentiali:

  • EPA si DHA sunt 2 dintre cei mai importanti acizi grasi Omega 3.

• Atat  EPA  cat si DHA , sunt  nutrienti esențiali. Corpul nostru are nevoie de ei pentru a functiona normal, dar nu-i poate produce foarte  eficient.

• Cea mai buna metodă de a obține acesti nutrienți, este de a crește consumul de pește  sau luând  supliment cu omega 3.

• Acizii grași omega 3 sunt elementele de bază ale fiecarei celule din corpul uman.

• Acizii grași omega 3 EPA si DHA contribuie la funcția normală a inimii cât și la menținerea tensiunii arteriale normale  și la mentinerea concentrației normale de trigliceride din sânge.

Recomandarea noastra:

Herbalifeline MAX

Herbalifeline® Max este un supliment alimentar cu amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, care conține doi acizi grași esențiali EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic).

Capsule Omega 3 cu ulei de pește oferă nutriție de calitate pentru creier, ochi și inimă

BENEFICII CHEIE

5 mențiuni de sănătate principale

  • EPA și DHA contribuie la funcția normală a inimii*(1 capsulă)
  • DHA  contribuie la menținerea vederii normale**(1 capsulă)
  • DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului**(1 capsulă)
  • DHA și EPA contribuie la menținerea concentrațiilor normale de trigliceride din sânge***(4 capsule)
  • HA și EPA contribuie la menținerea tensiunii arteriale normale****( 5 capsule)

Vreau si eu produsul! click https://analulikova.com/contact/

*Nu contine metale grele, este extras din krill

*Sursa articol realizat de Susan Bowerman, MS, RD, CSSD. Susan este director pentru Educație în Nutriție la Herbalife

6 pasi catre succes

1. Descopera ce vrei sa obtii de la viata ta si de ce vrei acest lucru

2. Propune-ti 5 stari de spirit pe care ti le doresti in fiecare moment si tine-te de ele!

3. Ai un plan de viata in acest moment? Daca nu, atunci scrie-l! Chiar daca ai totul in cerebel, acest lucru nu asigura faptul ca tu vei tine minte totul. Nu ti s-a intamplat niciodata sa uiti ceva?

4. Testeaza rezultatele pe care le doresti cu ceea ce faci tu in acest moment. Te ajuta activitatile prezente in viziunea ta?

5. Citeste-ti constant planul de viata si rezultatele pe care ti le doresti!

6. Permite-ti sa visezi si sa iti vizualizezi dorintele implinindu-se!

Orice vis daca nu are un plan de actiune ramane doar o dorinta fara putere in viata noastra. Aceasta doar ne va aduce si mai multa frustrare!

Vrei sa iti traiesti viata si sa pierzi toate acele momente minunate?

Doar barierele pe care ni le construim noi sunt cele care ne impiedica sa traim la maximum!

Ce vreau sa subliniez este urmatorul fapt: cand iti stabilesti ce vrei sa obtii de la viata ta iti vei croi tu drumul si nu imprejurarile!

Bun, acum ca stii formula pentru a constientiza procesele prin care treci, raspunde-mi la urmatoarea intrebare:

De ce anume ai nevoie in viata ta pentru a fi pe deplin fericit?

Astept raspunsul tau: nu vreau sa fie unul perfect, ci sa fie cel pe care ti-l DORESTI cu adevarat!

Uita de raspunsurile care TREBUIE sa fie perfecte. De cand te urci prima data pe schiuri stii sa schiezi? NU!!!! Inveti! Acelasi lucru se intampla si aici!

Acorda-ti 10 minute sa iti raspunzi tie (IN SCRIS – pentru ca noi mai si uitam).

Pentru ca ti-ai acordat timp, am un VOUCHER CADOU pentru tine:

Alege ce ti se potriveste si lasa-ne mesaj cu numarul ales:

1.Consultanta Wellness – Afla scopurile si noi te ajutam sa le atingi

2. Scanare corporala pentru sanatate – Afla paramentri corporali si vezi cum poti sa iti obiti rezultatul fizic

3. Sport in comunitate – Afla cum este sa lucrezi cu un antrenor, o masa de oameni determinati si un circuit care care cu siguranta te va face sa revii

4. Tratament Facial – Rasfata-te cu infusie de plante si uleiuri aromate, afla cum sa ai grija de Tenul tau pas cu pas.

Choose one(required)