Timpul de calitate cu copiii.

Copiii au o singura grija, sa fie fericiti!
Adultii au total alta griji mai putin sa fie fericiti!
Pentru copii, cuvantul T-I-M-P reprezinta I-U-B-I-R-E

Cand ai copiii si sunt multe lucruri de facut, incepe cu tine! Fii tu fericita, fii tu sanatoasa, energica, pozitiva sa poti transmite mai departe. Copiii fac ce vad si simt mai mult decat credem noi. Iar ei sunt cei mai afectati. Timpul petrecut cu copiii cantitativ nu trebuie confundat cu timpul de calitate pe care il poti oferi. Click aici pentru CATEVA IDEI DE CUM DOAR CATEVA ORE PE ZI POT FACE O DIFERENTA SI CUM POTI AVEA TIMP DE CALITATE CU COPIII TAI:

Organizarea corecta, eficienta, iti va permite tie sa fii in forma maxima si sa poti oferi copiilor tai cateva ore pe zi, aprofundarea relațiilor, creearea de amintiri frumoase, si sa simtă importanți și iubiți. 

Uite cateva idei de cum doar cateva ore pe zi pot face o diferenta si cum poti avea timp de calitate cu copiii tai:

STIU! Suntem – Suntem ocupati! Între responsabilitățile de muncă și de viață, zilele repede. Mulți părinți își fac griji că nu petrec suficient timp cu copiii lor, întrebându-se dacă acest lucru va duce la întârzieri de dezvoltare. Unii părinți se simt vinovați că lucrează cu normă întreagă sau simt anxietate în privința alegerii de a lucra la sală sau de a merge la cină cu prietenii. Postările de pe social media de la părinții care stau acasă care sunt capabili să-și ducă copiii la grădina zoologică locală sau să lucreze pe culori și alfabetul cu ei nu fac decât să adauge această anxietate.

În calitate de părinți putem face alegeri pentru a asigura timpul petrecut cu copiii noștri de înaltă calitate. Iată nouă sfaturi pentru familiile ocupate:

  1. Aveți un timp de „conectare” zilnic cu copilul. Faceți acest lucru față în față, dacă este posibil; dar dacă aceasta nu este o opțiune, creați o rutină pentru a face acest lucru în alte moduri, cum ar fi să lăsați o notă în punga de prânz a copilului dvs., să postați o notă de peria de dinți sau să scrieți o zicală încurajatoare pe o tablă albă comună din casă.
  2. Creați un ritual special pentru dvs. și copilul dvs. – ceva ce poate fi făcut în fiecare zi. De exemplu, lăsați-vă copilul să aleagă și să citească o carte cu voi la culcare.
  3. Spune-i copilului tău că il iubești în fiecare zi. Și spune-i cât de importantă este pentru tine și cum te face să te simți.
  4. Consolidarea comportamentului pozitiv. De exemplu, dacă copilul tău își îndeplinește treburile fără să-i ceară, recunoaște-l cu cuvinte de apreciere – chiar dacă nu ai șansa să faci asta până a doua zi.
  5. Faceți și mâncați mâncarea cu copiii, ori de câte ori este posibil. Dacă timpul este limitat, căutați mese simple care necesită foarte puține preparate sau apucați o gustare sănătoasă, cum ar fi un măr și stați câteva minute și discutați cu copilul.
  6. Programează-ți timpul pentru desfășurarea unei activități la alegerea copilului tău. Asigurați-vă că urmați și finalizați activitatea fără nicio distracție.
  7. Joacă-te cu copilul tău, chiar dacă este în timpul băii sau afară, înainte să o lași la școală. Fiecare pic de timp are un impact pozitiv!
  8. Râde și punte-te la mintea copilului tău.
  9. Opriți tehnologia atunci când petreceți timp cu copilul. Încercați să nu trimiteți mesaje, să răspundeți la apeluri, să derulați prin social media sau să priviți televizorul.

Conexiunile semnificative sunt despre calitatea timpului, nu despre cantitatea de timp. Păstrați-l simplu și conectați-vă cu copilul dvs. în moduri care să aibă sens pentru stilul de viață și relația dvs. Fiecare conexiune are un impact de durată și oferă sprijinul și reasigurarea de care are nevoie copilul dumneavoastră.

Nu uita! stiu ca nu ai ales sa fii aici, dar acum ca ti-am dezvaluit din secrete, alegi si esti responsabil pentru ceea ce vei fi si ceea ce vei face!

Stiu, singura crezi nu poti face asta! De multe ori incepi si nici nu ai inceput bine, ca te opresti sau o iei de la capat iar apoi intr-un final spui ca este ori prea greu, ori la tine nu functioneaza, ori nu este pentru tine! Si te complaci si intri intr-un cerc vicios de neimplinire, anxietate, frustrare, neglijare!

Daca ceea ce am scris te-a ajutat, afla un secret: si eu am fost in acceasi situatie si mie mi-a fost greu si eu am plans si eu am suferit si eu obosisem. Dar am ales sa lupt, pentru ca astazi sa pot avea TIMP de calitate pentru mine, copilul meu, cariera mea si sa pot fi o femeie de success.

Mult succes! Meriti viata pe care ti-o doresti si sunt alaturi de tine si te sprijin sa poti reusi!

Lasa un mesaj aici si vei primi mai multe informatii si sprijin.

One thought on “Timpul de calitate cu copiii.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.