Cum sa crestem imunitatea. Sfaturi si solutii.

Modalități utile de a vă consolida sistemul imunitar și de a combate bolile.

În general, sistemul dumneavoastră imunitar face o treabă remarcabilă de a vă apăra împotriva microorganismelor provocatoare de boli. Dar uneori nu reușește: Un germen invadează cu succes și te face să te îmbolnăvești.

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente şi băuturi care conţin substanţe care activează sistemul imunitar – Fitonutrienti- Sunt pigmenții care dau fructelor și legumelor, plantelor aromatice, mirodeniilor și chiar unor cereale integrale, frumoasele culori. Aceștia au rol de antioxidanți care ajută la protejarea împotriva deteriorării țesuturilor și celulelor, cauzate de metabolismul normal, zilnic (Mulți fitonutrienti conțin cupru, mangan, riboflavina, seleniu, vitamina c, vitamina e și poliFenoli ai Zincului sau uleiului de măsline, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ). În perioada rece, optează pentru o dietă echilibrată cu cel puțin cinci porții de fructe și legume colorate pe zi, te poate ajuta la asigurarea tuturor nutrientii lor necesari.

Toata lumea raceste. Durata si intensitatea perioadelor de raceala difera insa de la o persoana la alta. Si asta datorita imunitatii si modului in care organismul lupta impotriva microorganismelor. Sistemul imunitar este cel care ne apara de orice atac venit din partea microbilor si diferitelor organisme infectioase, fie ca este vorba despre germeni, bacterii, virusuri, paraziti, celule maligne sau chiar organe si tesuturi transplantate. Si, per ansamblu, face o treaba foarte buna. Dar exista si cazuri in care da gres, fiind invins de una sau mai multe substante straine sau periculoase. Rezultatul? Ne imbolnavim.

Imunitatea innascuta si imunitatea dobandita

Imunitatea innascuta sau nespecifica este prima linie de aparare a organismului impotriva diverselor atacuri si consta in faptul ca toate celulele implicate formeaza un front comun de atac impotriva substantelor straine.

“Armele” folosite de imunitatea innascuta sunt:

  • Barierele fizice, precum pielea, corneea si mucoasele de la nivelul tracturilor respirator, digestiv, urinar;
  • Secretii ce contin enzime care distrug bacteriile: lacrimi, sucuri digestive;
  • Globulele albe care circula prin sange si tesuturi in cautarea invadatorilor.

In timp, din confruntarea sistemului imunitar cu antigenele se naste capacitatea sistemului de a invata si de a-si aminti cea mai eficienta modalitate de atac impotriva fiecarui antigen in parte. In acest caz, vorbim de imunitatea dobandita, adaptativa sau specifica. Ea nu se declanseaza imediat, cum este cazul imunitatii innascute, ci apare la un anumit timp dupa primul contact cu antigenul. De obicei, raspunsul imun adaptativ intervine cu o intarziere de 4-7 zile, interval de timp in care raspunsul imun innascut are un rol critic in controlul infectiilor. Bineinteles, cele doua tipuri de imunitate interactioneaza intre ele si se influenteaza reciproc prin substante care atrag sau activeaza alte celule ale sistemului imunitar. Dintre acestea din urma amintim: citochine, anticorpi, molecule proteice.

Factori care influenteaza imunitatea

Sistemul imunitar este exact asa cum spune si numele – un sistem si nu o singura entitate. Iar pentru a functiona bine, are nevoie de echilibru si armonie.

Cercetatorii inca analizeaza modul in care dieta, exercitiile fizice, varsta, stresul psihologic si alti factori influenteaza raspunsul imun al organismului. Desi, deocamdata, nu a fost descoperita o legatura directa intre cele doua, exista numeroase dovezi privind modul in care acesti factori influenteaza buna functionare a sistemului imunitar, conform oamenilor de stiinta de la Harvard Medical School.

Miscarea

Oamenii care nu fac miscare in mod regulat isi iau de doua ori mai multe zile de concediu medical decat cei care practica sport. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Center, citati de Cleveland Clinic. Studiul s-a derulat pe o perioada de un an de zile si a demonstrat ca 30 de minute de exercitii moderate pe zi reduc la jumatate riscul de raceli si, in timp, cresc imunitatea.

Alimentatia

Un aport alimentar echilibrat este foarte important pentru buna functionare a sistemului de aparare al organismului, insa, niciun aliment, nicio vitamina sau alt tip substanta, nu ofera garantia unei protectii totale, considera dr. Mihaela Bilic, Psihonutritionist.

Top 10 alimente care cresc imunitatea:

  • Ceaiul verde contine o substranta (L-theanina) capabila sa creasca de cinci ori capacitatea de aparare a organismului;
  • Pestele gras (somon, ton, sardine) este bogat in acizi grasi esentiali omega-3 cu rol antiinflamator, care stimuleaza procesele imunitare;
  • Iaurtul probiotic si produsele lactate acide cu fermenti vii cresc intensitatea raspunsului imun la o serie de bacterii si virusuri;
  • Kiwi este fructul cel mai bogat in vitamina C, cu efect antioxidant si de crestere a rezistentei la boli;
  • Ardeiul gras si morcovii contin cantitati mari de betacaroten, fitonutrient cu proprietati antioxidante care protejeaza celulele impotriva modificarilor nocive produse de radicalii liberi; in plus, provitamina A stimuleaza productia de anticorpi;
  • Oul este o sursa de proteine de cea mai inalta calitate, de vitamine antioxidante si minerale;
  • Semintele de floarea soarelui contin acizi grasi esentiali omega-6, vitamina E si proteine care intaresc sistemul imunitar;
  • Capsunile, zmeura si fructele de padure – pe langa cantitatile mari de vitamina C, contin anthocianati, fitonutrienti cu putere antioxidanta crescuta;
  • Usturoiul si ceapa contin compusi sulfurati puternici care stimuleaza activitatea limfocitelor si cresc rezistenta la imbolnavire;
  • Carnea rosie este o sursa bogata de proteine si minerale de care sistemul imunitar are nevoie pentru a functiona eficient.

Stresul

Conform unui studiu publicat in Journal of American Medical Association, efectele stresului persistent asupra sistemului imunitar si procesului inflamator pot influenta depresia, infectiile, bolile autoimune, bolile de inima si chiar anumite tipuri de cancer.

Varsta

Pe masura ce inaintam in varsta, imunitatea innascuta se deterioreaza. Pentru a contracara o parte din efectele negative ale imbatranirii asupra sistemului imunitar, specialistii recomanda practicarea exercitiilor fizice si adoptarea unei diete sanatoase.

Somnul

Calitatea slaba a somnului si perioadele lungi in care organismul este privat de odihna pun in pericol buna functionare a sistemului imunitar.

Unii acizi graşi nesaturaţi au puterea de a creşte imunitatea atunci când sunt asociaţi cu o dieta echilibrata si aici am evidenţia Omega 3 şi Omega 6 a căror funcţie principală este reglementarea unor celule ale sistemului imunitar.  Pentru asta trebuie sa introducem in dieta noastră cat mai multe seminte si nuci.

Carotenoizii, care se găsesc mai ales în legumele şi fructele de culoare galbenă, portocalie şi roşie, activează sistemul imunitar rapid, îmbunătăţind apărarea organismului. In unele cazuri, când suplimentam consumul de carotenoizi prin consumarea acestor alimente ne pot fi de mare ajutor.

Vitamina E care se găseşte în multe fructe si legume îmbunătăţeşte sistemul imunitar si este, de asemenea, considerata ca un antioxidant. Vitamina C are un puternic efect antioxidant şi îmbunătăţeşte efectele vitaminei E, are efecte benefice în special in infecţiile respiratorii şi răceli. De aceea, nu trebuie sa lipsească din alimentaţia noastră zilnica fructele si legumele care conţin vitamina C.

Acum hai sa vedem ce este EPICOR? SI cum nu ajuta el sa crestem imunitatea!

CUM S-A FĂCUT?
Fabricat în SUA, EpiCor® postbiotic începe cu drojdia de brutar – un microorganism natural sigur, găsit în toată natura și folosit de mii de ani pentru a face bere, vin, pâine și alte alimente. Procesul specializat EpiCor® postbiotic începe cu drojdia lipsită de oxigen, ceea ce îi determină să producă o amprentă unică de metabolit compusă din proteine, peptide, antioxidanți, polifenoli, acizi organici, nucleotide, polizaharide (1-3 1-6, beta glucani) , și manane.

În etapa finală de producție, întregul bulion de fermentare este uscat ușor până la o pulbere. Folosim un proces de uscare ușor, care face ca drojdia să nu mai fie activă și să capteze o serie complexă de metaboliți creați în timpul fermentării. Fermentatul alimentar întreg deshidratat este apoi măcinat până la o pulbere fină și ambalat în recipiente concepute pentru a-l proteja în timpul depozitării și manipulării. Întregul proces se realizează în conformitate cu normele stricte de bune practici de fabricație (cGMP) și cu liniile directoare de procesare pentru a asigura un material constant de înaltă calitate și sigur.

În urma unor teste ample de siguranță și identitate, rezultatul final este EpiCor® postbiotic – un ferment întreg de drojdie alimentară care ajută la susținerea sistemului imunitar și la modularea pozitivă a microbiomului intestinal.


Sistemul nostru imunitar este o rețea incredibil de complexă care funcționează neobosit în fiecare zi. Sprijină-ți sistemul imunitar cu Immune Booster! 

Formula acestui supliment alimentar include EpiCor® – ingredient dovedit științific, preparat din drojdie fermentată deshidratată. Immune Booster este nutriție specilizată pentru sistemul tău imunitar și oferă vitamine și minerale cheie ce ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar. 

Produsul este disponibil în cutie cu 10 pliculețe individuale și este potrivit pentru atunci cand ești în deplasare. 

Beneficii cheie

• Aromă revigorantă de fructe de pădure

• Formula sa conține EpiCor® – ingredient dovedit științific, preparat din drojdie fermentată deshidratată.

• Bogat în vitamine și minerale cheie precum Vitamina C și D, Seleniu și Zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Vitamina C, Seleniul și  Zincul contribuie de asemenea și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

• Potrivit pentru vegetarieni

Ce faci atunci cand nu reusesti sa iei aportul de fitonutrienti din alimentatie?

Pentru a avea NECESARUL de vitamine si minerale si a preveni, optam pentru suplimente.

Suplimente recomandate pentru o imunitate crescuta si un suport nutritional adoptat nevoilor individuale ale barbatilor si femeilor.

RoseGuard:

Bogat in vitaminele A,C si E – contribuie sa funtionarea normala a sistemului imunitar si sustine organismul furnizand vitamine. Contine de asemea o gama larga de ingrediente botanice atent selectate, cum ar fi rozmarinul, tumernicul si legume crucifere.

Activator Celular:

Este o formula speciala pentru procesarea mai rapida si eficienta a substantelor nutritive din alimente. Ofera organismului vitaminele esentiale ale grupului B (B1, B2 si B6), plus minerale esentiale, Mangan si Cupru pentru un metabolism energetic normal, precum si Zinc pentru metabolizarea normala a carbohidratilor.
Contine pudra de alge Chlorella (Chlorella vulgaris), ciuperci shiitake (Lentinus edodes), pudra de Cayenne (Capsicum frutescens).

Complex de vitamine si minerale F2 Femei:

Contribuie la reglarea activitati hormonale si scad senzatia de oboseala prin continutul optim de vitamina B6 si B3.
Regleaza metabolismul energetic prin aportul de vitamina B12 si Crom.
Contribuie la sanatatea sistemului osos si a dintilor prin aportul de Calciu.
Contribuie la frumusetea si sanatatea pielii, parului si a unghiilor prin aportul de Vitamina B6, Zinc si Seleniu.
Contine seleniu, un antiviral puternic alaturi de vitamina E. Seleniul ajuta la buna functionare a glandei tiroide si incetineste procesul de imbatranire.

Complex de vitamine si minerale F2 Barbati:

Contribuie la buna functionare a sistemului imunitar prin continutul optim de vitamina A si C.
Ajuta la buna functionare a muschilor prin aportul de Magneziu.
Regleaza metabolismul energetic prin aportul de Riboflavina.
Contribuie la performanta mentala si puterea de concentrare prin aportul de vitamina B5 Acid pantoteic.

Acum stii cum sa iti cresti imunitatea. Tot ce trebuie sa faci este sa iei masuri. Comanda unul dintre produsele de mai sus si noi iti oferim un Voucher Cadou pentru o Evaluare Nutritionala si Scanare Corporala Gratuit!

One thought on “Cum sa crestem imunitatea. Sfaturi si solutii.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.