Alimentatie VS Nutritie in situatie de CRIZA

Situația iscată de creșterea numărului de cazuri de infectare cu teribilul coronavirus a creat o adevărată isterie și în România. Alarmați de mesaje false pe rețelele de socializare românii au ales să se pregătească pentru ce este mai rău. Așa că au plecat în căutarea alimentelor pentru zile negre. În marile magazine din București, rafturile cu făină, mălai, ulei, paste, conserve erau goale în multe hypermarketuri. Într-unul dintele ele, făina albă lipsea și din stoc. Clienţii spun totuşi că nu îşi fac provizii din cauza isteriei legate de coronavirus. Unii dintre ei au admis că se pregătesc pentru o eventuală situaţie de criză.

Nu este important sa intru in subiectul IMUNITATE. Acesta va fi alt subiect.

Ce este cu adevarat important este CE FACEM in aceasta perioada critica in care: Alimentatia nu mai este diversificata si majoritatea meselor se bazeaza pe fainoase, sport nu facem sau miscare (majoritatea stau cu ORELE in fara fata televizorului si “ciugulesc” la stres).

Acum ca esti acasa, nu pot decat sa te felicit ca ai ales sa citesti acest articol pentru ca am o veste buna sa iti dau! Esti printre putinele persoane care va primi educatie nutritionala si va sti cum sa procedeze INTELIGENT in aceasta situatie.

Stii care este diferenta dintre alimentatie vs nutritie?

Nutriţia este ceea ce celule noastre au nevoie pentru a funcţiona la parametri normali şi să se menţină într-o stare de sănătate bună şi alimentaţia este ceea ce băgăm în gură la nimereală fără un program de masă stabilit. Alimentele de tip ronţăială sunt cele mai dăunătoare pentru organism din mai multe considerente:
– solicită prea mult pancreasul
– stomacul nostru lucrează prea mult
– organismul devine dependent de aceste ronţăieli între mese
– apare supraponderabilitatea cu toate bolile specifice ei, etc.

Un alt aspect important în alimentaţie este pus pe calitate şi nu pe cantitate.

Dacă atât timp eşti tânăr mănânci de toate şi încă nu îţi afectează sănătatea şi energia, gândeşte-te că după vârsta de 40-50 ani reziduurile acumulate pot compromite activităţile din celule făcându-te sensibil la boală şi epuizare.

Corpul nostru este un câmp de energie construit din alimentele pe care le mâncăm de aceea se spune că suntem ceea ce mâncăm.

Principalii nutrienti necesari organismului.

Pentru un bun echilibru functional al organismului este necesar sa cunosti care sunt substantele nutritive indispensabile si sa te asiguri astfel ca iti vei acoperi toate nevoile nutritionale.

Asa ca, in cadrul acestui material vreau sa iti transmit foarte pe scurt informatii destul de relevante pentru propriul metabolism. Informații care constituie baza și fundația pe care se sprijina o realitate care denota o sănătate desavaraita.

Buuuun… Încă de la început trebuie sa stii ca nutrientii sunt clasificati in trei mari categorii:

  • Macronutrienti.
  • Micronutrienti.
  • Fitonutrienti.

Macronutrientii sunt compusi ce cuprind grasimi, carbohidrati, proteine si apa. Acestia sunt necesari in permanenta in cantitati mari pentru buna functionare a organismului nostru.

Micronutrientii reprezinta vitaminele si mineralele necesare organismului intr-o cantitate mica. Acestia nu au o valoare energetica. Insa, au o contributie majora in prevenirea dezvoltarii radicalilor liberi si contribuie la buna functionare a organismului.

Fitonutrientii sunt o categorie de nutrienti descoperiti un pic mai recent. Au rolul principal de a proteja organismal de daunatori si efectele acestora. Sunt compusi naturali ce se gasesc in fructe si legume. Insa, despre aceasta categorie vom discuta intr-un articol separat, mult mai detaliat.

Carbohidratii, proteinele, vitaminele, mineralele, grasimile si apa sunt nutrienti esentiali de care avem nevoie pentru a trai. Consumul zilnic al unor alimente variate pentru a asigura toti acesti nutrienti este o provocare pentru cei mai multi dintre noi.

Cu atat mai mult cu cat in ultima vreme tindem sa consumam calorii goale din alimentele procesate lipsite de nutrientii necesari organismului, acest lucru determinand ingrasarea si aparitia bolilor.

Si acum hai sa lum alimentele care NU SE MAI GASESC pe rafturi din cauza CRIZEI.

  • Faina, malaiul, chipsurile, biscuiti ambalati, zaharul etc. Ei intra in categoria CARBOHIDRATI:

Intelegerea carbohidratilor

Tinand cont de compozitia lor si de impactul pe care il au pentru glicemie, carbohidratii pot sa fie clasificati drept simpli si complecsi. Aceste doua tipuri afecteaza diferit modul in care zaharul din sange creste si de asemenea, afecteaza diferit senzatia de satietate. Secretia de insulina poate fi declansata mai lent sau mai rapid si la fel si modul in care este stocata energia in corp.

DE CE NU NE AJUTA? Carbohidratii simpli au fost si ei odata complecsi insa au fost transformati si au fost indepartate din ei vitaminele si mineralele. Au ramas in final doar glucidele si zaharurile simple pe care corpul le va absorbi rapid si care se depun extrem de usor sub forma de gasime. Acestia determina diferente bruste de glicemie, iar apetitul este influentat negativ. Cele mai importante surse de astfel de carbohidrati sunt zaharul rafinat si faina alba si tot ce se obtine din acestea.

In concluzie kg de FAINA ALBA care nu se mai gaseste acum pe raft, nu TE AJUTA NUTRITIV. Pe termen scurt iti ofera satietate, dar pe termen lung organismul tau va avea de suferit.

Acum ca ai inteles acest lucru. Ce ai de facut? Hai sa te invat si variantele sanatoase:

Alegerea carbohidratilor COMPLECSI. Ei se refera la alimentele bogate in cereale integrale si la legumele amidonice care sunt mai usor de absorbit, comparativ cu carbohidratii rafinati.

Citirea ingredientelor este foarte importanta. Toate produsele care contin zahar si derivate ale acestuia, sirop de porumb si alte ingrediente anterior mentionate, ar trebui evitate si inlocuite cu unele sanatoase. Spre exemplu, cerealele pot fi inlocuite cu cereale integrale, compotul de fructe cu compot facut acasa sau cu fructe, sucurile cu limonade si ceaiuri preparate in casa.

Pe langa monitorizarea cantitatii corecte de carbohidrati consumati zi de zi este foarte important sa fie ales tipul sanatos al nutrientilor esentiali pentru ca organismul sa functioneze corect.

Limitati consumul de alimente cu zahar adaugat, care au indicele glicemic mare si predispun organismul la ingrasare sau la complicatii generate de diabet.

De asemenea, este recomandat un consum mai mare de legume si fructe. Cerealele rafinate pot sa fie cele integrale pentru ca nu isi pierd proprietatile, nefiind procesate.

O dieta echilibrata, care contine cel putin 3 portii de legume in fiecare zi ajuta la stabire si la mentinerea glicemiei sub control.

Pe langa legume si fructe este important sa fie introduse in dieta si proteinele in mod echilibrat, si astfel se va obtine o silueta de vis impreuna cu toti ceilalti nutrienti.

Hai sa iti arat ce simplu si rapid poti acum sa ai grija de tine si de sanatatea ta:

  1. Cumpara alimente bogate in nutrienti (legume proaspete, fructe, cereale integrale, carne slaba, peste, lactate
  2. Shake- urile nutritive pentru mic dejun. Micul dejun stimulează metabolismul. Când te trezești, concentrațiile de glucoză din sânge sunt scăzute și corpul tău are nevoie de un mic dejun sănătos pentru a avea suficientă energie pe durata zilei. NU UITA: SATIETATEA TI-O DAU ALIMENTELE BOGATE IN NUTRIETI!

NU CONFUNDA Shake nutritiv de mic dejun cu SUPLIMENTE sport. Sunt necesitati diferite.

DE CE SA ALEG SHAKE NUTRITIV Formula 1 Noua Generatie?

  • Noua generație de shake-uri Formula 1 conține 25 de vitamine și minerale, cum ar fi magneziul, care contribuie la metabolismul energetic normal, sprijinind stilul tău de viață activ și obiectivele de scădere în greutate* în timpul micului dejun, prânzului și a cinei.
  • Noua generație de shake-uri Formula 1 are la bază un amestec perfect de proteine, fibre, vitamine și minerale de înaltă calitate și îți oferă un preț avantajoș și nutriție excelentă într-un shake delicios. Nu vei mai fi nevoit să alegi între o masă sănătoasă și una ușor de preparat – shake-ul Formula 1 se prepară rapid și ușor! Formula 1 oferă un produs avantajos, gust și nutriție, totul într-un shake. Cu un amestec perfect de proteine de înaltă calitate, fibre, vitamine și minerale, nu vei mai fi nevoit să alegi între o masă sănătoasă și una ușor de preparat – shake-ul Formula 1 se prepară rapid și ușor!
  • Obține nutrienții de care are nevoie corpul tău, fără să renunți la preferințele tale sau cerințele impuse de dietă. Shake-ul F1 este produs din ingrediente provenite din surse vegane, fără gluten, coloranți și arome artificiale.
  • Bogat în proteine care contribuie la creșterea masei musculare, Formula 1 este un înlocuitor de masă care conține micro și macro nutrienți esențiali și extracte din plante.
  • Shake-ul Formula 1 conține 25 de vitamine și minerale, inclusiv vitamina D care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și vitamina C care contribuie la reducerea oboselii și extenuării.

Arome variale absolut delicioase!

Banană 

Aromă de măr

Café Latte

Ciocolată fină

Fructe de pădure

Mentă&Ciocolată

F1 Capșune 

Fursecuri

Zmeura și ciocolata albă

Crema de vanile

Beneficii Principale

  • 222 kcal per porție
  • 18g de proteine per porție, care contribuie la creșterea masei musculare
  • 4g de fibre per porție
  • conține cel puțin 38% din doza zilnică recomandată de 25 de vitamine și minerale per porție, inclusiv crom care ajută la menținerea nivelului normal al concentrațiilor de glucoză din sânge

* Ingrediente provenite din surse vegane, fără gluten, fără coloranți, cu aromă naturală
*Susținut științific: studiile clinice arată că înlocuirea unei mese zilnice din cadrul unei diete hipocalorice cu un înlocuitor de masă contribuie la menținerea greutății după pierderea în greutate.

Fiti creativi. Sunt peste 600 retete. In functie de planul aliementar pe care il aveti poti adauga lapte vegetal (migdale, orez, quinoa), banana bine coapta, fructe de padure (afine, mure, capsune, zmeura), seminte de floarea soarelui, crude, migdale, crude, seminte chia, eminte decorticate de cânepa. Poti face de la clatite, la tort, prajituri si multe alte alimente sanatoase, nutritive, delicioase.

LKV Club in parteneriat cu Herbalife Nutrition vine in aceasta perioada cu un pachet de servicii complete pentru un stil de viata sanatos! ONLINE SPORT & EDUCATION!

PACHETUL DE SERVICII pe care tu il pot accesa:

  1. Daca iti doresti un plan personalizat in care sa stii exact care este aportul nutritiv de care tu ai nevoie
  2. Sa inveti cum mai multe despre nutritie si cum sa ai grija de tine si familia ta
  3. Cum sa implementezi corect un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata
  4. Sa faci sport din confortul propriei locuinte
  5. Sa ai un antrenor personal care te va ajuta sa iti obtii obiectivele
  6. Monitorizare saptamanala
  7. Sa ai acces la grup privat de informatii si sprijin
  8. Cadouri, concursuri si multe alte surprize

PROFITA de perioada asta sa arati si sa te simti incredibil de bine, in loc sa stai deprimat, mancand nesanatos si fara nici un chef de nimic. Nu mai amana lucrurile cu adevarat importante in viata – Sanatatea!

Si pentru ca stim ca iti pasa, iti ofertim CONSULTATIA GRATUITA ONLINE. Inscrie-te aici!

Choose one

O piele sanatoasa, hidratata, elastica, rezistenta?

Importanta colagenului!

Importa colagenului

Corpul tău are atât de multe celule, componente și sisteme. Și multe dintre ele sunt menținute împreună cu ajutorul colagenului. Cea mai abundentă proteină din corpul tău este strâns legată de conectivitate și forță. Calitățile adezive ale colagenului sunt depășite doar prin capacitatea sa de a oferi structură și rezistență.

  1. Ești făcut dintr-o mulțime de proteine. Și știi deja că proteina colagen este cea mai comună. Dar aproximativ 30% din proteinele corpului tău reprezintă un tip de colagen sau altul.
  2. Colagenul nu este important doar pentru oameni. Prietenii noștri, animalele, se bazează pe colagen la fel de mult. Acest lucru transformă colagenul în cea mai bună proteină din regnul animal.
  3. Rădăcinile cuvântului „colagen” se întorc la cuvântul grecesc „kólla”, care înseamnă adeziv.
  1. Dacă am spune că această proteină este găsită peste tot în corpul tău ar fi un fel de subestimare. Este un element structural al oaselor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Colagenul și pielea sunt mereu discutate împreună, deoarece reprezintă o componentă majoră a celui mai mare organ din corp (pielea). Colagenul se găsește, de asemenea, în:
  • vase de sânge
  • cornea ochiului
  • dinți
  • cartilaje
  • discurile dintre vertebre
  • tractul digestiv
  1. Natura fibroasă și rezistența colagenului îl fac o carcasă de protecție ideală pentru rinichi și alte organe.
  2. Acesta te ajută, să conectezi celulele întregului corp. Deci, vorbim de structuri mari – oase, ligamente și organe – până la nivelul celular.
  3. Vârsta este despre singurul lucru care poate opri colagenul din a fi atât de uimitor cum este. Cu cat vei îmbătrâni mai mult, cu atât mai puțin colagen vei produce. Și ceea ce produci nu este la fel de calitativ precum colagenul tinereții tale. Acest lucru afectează aspectul pielii, menținerea sănătății articulațiilor și multe altele.

COLAGENUL ȘI PIELEA

Colagenul este important pretutindeni. Dar nicăieri nu este mai evident acest aspect decât în pielea ta. Colagenul este cheia aspectului sănătos al pielii. Și pielea ta produce o mulțime de colagen.

Această proteină structurală este atât de importantă încât reprezintă până la 75% din greutatea uscată a pielii. De asemenea, conferă rezistență și elasticitate pielii. Oferă structurile stabile pe baza cărora se construiește frumusețea ta.

Concluzie:

  • Indiferent de tipul de colagen, vârsta este inamicul final al acestuia. Dar zahărul și alți carbohidrați rafinați pot, de asemenea, să îți împiedice capacitățile de reparare a colagenului. Acum ai încă un motiv pentru a limita zahărul în dieta ta.
  • Soarele este de asemenea un dușman al colagenului. Radiațiile ultraviolete diminuează producția de colagen, astfel încât trebuie să limitezi întotdeauna expunerea la soare, asigurându-te că o faci în condiții de siguranță.
  • Iată motivul cu nr. 1.000.000 de ce să nu fumezi: Fumatul dăunează producției de colagen, printre multe altele.

Solutii:

  • O alimentie echilibrata si nutritiva, un plan alimentan corect, un stil de viata sanatos ce iti poti tine pe termen lung
  • Sintetizarea colagenului depinde foarte mult de prezența vitaminei C în organism. O dietă bogată în fructe și legume proaspete, impreuna cu o suplimentare corecta ne aduc un aport considerabil de vitamina C.

Cum te putem ajuta noi (LKV Nutrition Club)

Collagen SKIn BOOSTER

Băutură pentru înfrumusețare
O piele cu un aspect sănătos pornește din interior. Collagen Skin Booster nu este doar o soluție rapidă; este nutriția specializată pentru pielea ta, susținută de știință, cu rezultate dovedite.
Cu o aromă revigorantă de căpșune și lămâie, acest supliment alimentar este bogat în vitamine și minerale cheie pentru a sprijini pielea, părul și unghiile sănătoase.* Aceasta este nutriția specializată pentru pielea ta. Susținută de știință folosind Verisol® P1 cu rezultate dovedite.

INCEARCA NOUL COLLAGE SKIN BOOSTER si in plus vei putea afla programul complet pe care il punem la dispozitie ca tu ai sa o transformare completa si rezultat pe termen lung.

  1. Evaluare nutritionala pentru a analiza a stilului de viata
  2. Scanare corporala – Parametri corpului
  3. Plan alimentan pentru zi si zi, dieta, sport
  4. Antrenamente in grup
  5. Grup de sprijin si educatie nutritionala online
  6. Suplimente de calitate din plante

Impartaseste acest articol pe pagina ta de social media, da-ne un like si primesti instant un Voucher cadou in valoare de 280 lei si intri in tombola pentru 1 Skin Collagen booster! Impartaseste asta cu prietenii tai!

Completeaza formularul aici pentru voucherul cadou si tombola pentru marele premiu!