Suplusul de kg si sanatatea – Mituri si lupta cu greutatea – Episodul 1

De ce avem surplus e kg?

TRAIM IN SECOLUL VITEZEI – CE ALEGERI FACEM?

De mult ori incercam sa gasim solutii luand informatii din surse neverificate, de la persoane care nu sunt in integritate cu ceea ce spun (vecina cu surplus de greutate cu un stil e viata nesanatos care iti spune tie cum sa slabesti si sa fii bine pentru ca a auzit ea de la o alta vecina…), si nu isi vor asuma daca tu vei ajunge in stadiul in care sa ajungi sa tratezi.

De cand ne-am nascut, singura eucatie pe care am primit-o alimentara este ce am invatat dinm generatii in functie de situatia in care se aflau si cum au reusit ei sa se adapteze. Nimeni nu ne-a oferit un Manual de Utilizare a corpului uman.

Nu putem compara DELOC cu situatiile in care bunicii erau obligati de situatie ca dintr-un pui sa hraneasca o familie, sau sa munceasca pamantul pe care cultivau legumele, fructele si ardeau pana la 1000 kcal pe camp dimineata la 05:00. Hai sa comparam cu situatia actuala in care ne aflam. Cu stilul de viata pe care il avem.

Asa ca draga cititorule, bine ai venit in locul unde vei putea TU sa faci o alegere pentru tine tinand cont de EDUCATIA pe care aici o vei primi aici.

Informatiile pe care tu le vei primi aici sunt informatii oferite la seminariile nationale si internationale unde m-am instruit cu medici de top din lume, un bord consulativ de medici. Asa ca acum ai informatiile in sursa corecta ca tu sa poti invata ce e important ca tu sa fii sanatos.

Hai sa intelegem in primul rand DE CE statisticile arata o crestere masiva obezitatii. Majoritatea persoanelor au kilograme in plus fata de greutatea normala. A avea kilograme in plus nu este deloc benefic pentru sanatate; excesul de greutate poate creste riscul de cancerboli de inima si alte afectiuni.

Si inainte sa intram in detalii, este important sa retinem ca totusi, o greutatea mai mare decat cea ideala, nu reprezinta in toate situatiile un pericol pentru sanatate. Hai sa vedem unde te incadrezi tu.

HAI SA VEDEM CARE SUNT TOP MITURI LEGATE DE SURPLUS GREUTATE

Mitul nr.1: Un IMC mare, inseamna ca trebuie sa slabesti
Fapt: Indicele de masa corporala sau IMC ar putea fi un punct de plecare pentru a determina daca sunteti sau nu in forma: acesta ia in considerare atat inaltimea cat si greutatea. Dar acesta nu poate fi un reper relevant.
IMC nu ia in considerare conditia fizica sau structura oaselor si nu face diferenta dintre greutatea datorata musculatorii dezvoltate sau cea acumulata in urma consumului de produse tip fast-food.
In concluzie, persoanele cu musculatura foarte dezvoltata, conform formulei IMC, pot fi incadrate in intervalul caracteristic persoanelor care sufera de obezitate.

Mitul nr. 2: Kilogramele in plus nu sunt intotdeauna o veste proasta
Fapt: Unul dintre lucrurile paradoxale este ca intr-adevar, surplusul de greutate nu este neaparat rau pentru o persoana.
Unele dintre concluziile surprinzatoare ale studiilor considera ca cei care au IMC cuprins in intervalul 25-30 ar putea supravietui mult mai bine unui atac de cord si interventiilor chirurgicale. Acest lucru este explicabil prin faptul ca oamenii au tendinta de a pierde in greutate dupa o operatie.
Un studiu a constatat ca oamenii supraponderali sunt mai putin predispusi de a muri de boli respiratoriiboli de ficatAlzheimer sau numeroase alte cauze, coparativ cu cei cu greutate normala, din aceeasi categorie de varsta.

Mitul nr. 3: Pierderea in greutate este intotdeauna un lucru pozitiv, indiferent de modul in care are loc
Fapt: Efectul yo-yo poate afecta inima, poate cauza calculi biliari si poate perturba metabolismul. Este mult mai sanatos sa se adopte o dieta echilibrata insotita de un program de exercitii, iar scaderea in greutate sa se realizeze in mod constant. Expertii recomanda, in general, sa se piarda un kilogram pe saptamana, si nu un numar mare de kilograme intr-un termen scurt (care ar putea fi recastigate ulterior).
Tulburarile de alimentatie precum anorexia si bulimia sunt diferite de efectul yo-yo si de dietele drastice, dar prezinta multe riscuri pentru sanatate si chiar pot pune viata in pericol. Anorexia si bulimia pot duce la aritmii cardiace si alte probleme grave din cauza dezechilibrelor electroliticeVarsaturile repetate provocate pot afecta dentitia, inima si declansa tulburari gastrointestinale.

Mitul nr. 4: A fi slab inseamna a fi sanatos
Fapt: Cu siguranta, oamenii care sunt slabi, arata mai bine, dar nu inseamna neaparat ca sunt mai sanatosi decat cei care au surplus de greutate, mai ales daca au tutunul ca si viciu.
Persoanele relativ slabe pot avea chiar si ei depozite de grasime, la nivelul organelor interne, numita grasime viscerala. Cei care se incadreaza in aceasta categorie, au un risc crescut de boli de inimadiabet de tip 2 si cancer.
Doar pentru ca o persoana este mai slaba, nu inseamna ca nu este predispusa la anumite boli. Oricine, zvelt sau nu, ar putea manifesta riscul dezvoltarii diabetului sau a unor boli de inima, din cauza mostenirii genetice.

In general, bolnavii de diabet de tip 2 considera ca din cauza afectiunii manifesta o pofta de mancare exagerata si nu pot face prea multe exercitii fizice, dar in realitate, 20% dintre cei cu diabet sunt slabi ca urmare a influentei unor gene mostenite.
Mai mult, fumatorii sunt predispusi la diverse boli. Unii oameni fumeaza pentru a reduce apetitul si a manca mai putin, dar tigarile pot cauza cancer pulmonarbronhopneumopatie cronica obstructiva si boli cardiovasculare.
Un studiu realizat in 2008 a constatat ca 1 din 4 persoane cu greutate normala a avut valoarea a cel putin doi factori metabolici in limite anormale (hipertrigliceridemiehipertensiune arteriala sau nivel ridicat de zahar in sange).

Mitul nr. 5: A fi gras este intotdeauna un lucru rau
Fapt: Grasimea nu este repartizata in mod egal. Noi cercetari au demonstrat ca, chiar daca doua persoane supraponderale au aceeasi greutate, una dintre ele ar putea fi mai sanatoasa decat cealalta. Grasimea din jurul taliei, de exemplu a fost asociata cu riscul ridicat de disfunctii erectilediabetAlzheimer, etc.
Unii oameni supraponderali tind sa acumuleze grasime la nivelul ficatului, iar acest lucru nu se intampla in cazul altora cu aceeasi greutate. Cercetatorii considera ca persoanele obeze cu depozite de grasime la nivelul ficatului pot dezvolta diabet. Greutatea in plus ar putea fi o problema pentru oricine, dar in mod clar este mai nociva pentru anumite persoane comparativ cu altele.

CE FACEM IN CAZUL ASTA?

In episodul de azi vom vorbi despre Suplusul de kg, sanatatea si aportul caloric.

Odata ce am realizat ca avem surplus de grasime si vrem sa luam masuri, unde ce te ajuta sa previi si sa ajuti la compozitia corporala corecta:

  1. Kilocaloriile – Afla care este nr de KCAL de care tu ai nevoie ca sa reduci in tesut adipos
  2. Sa consumi o cantitate echilibrate de nutrienti cu rol in mentinerea functiilor vitale si in prevenirea imbolnavirilor.
  1. KILOCALORIILE:

V-ati gandit vreodata cum ar fi sa puteti manca mai mult fara frica de a va ingrasa?
V-ati saturat sa limitati la nesfarsit
portiile de mancare sau sa nu stiti cum sa combinati si sa alegeti corect alimentele? Cum ar fi sa puteti sa mancati mancaruri variate, sanatoase si in
cantitate satisfacatoare?

Ştiti ce este numărul magic?

Numărul magic este acel număr de calorii care trebuie consumate zilnic, ca să obțineți sau să mențineți rezultatul dorit.

Este MAGIC pentru că dacă îl țineți minte și incadrati numărul de calorii consumate zilnic, la acest nivel, puteți obține rezultate extraordinare.

Calorii (cal) sau kilocalorii (Kcal)? Kcal = 1000 cal

Daca un aliment contine 100 kilocalorii inseamna ca la o metabolizare completa aceasta cantitate de energie va fi degajata pentru ca organismul sa se foloseasca de ea. Corpul foloseste aceasta energie pentru activitati fizice sau pentru a mentine in functiune procesul metabolic (digestia, respiratia etc.).

De asemenea, corpul consuma energie chiar si in timpul somnului sau pentru a-si pastra temperatura.

TOT ce MANCAM are kcal in afara de apa si aer.

La un consum de kilocalorii mai mare decat necesitatile organismului, energia-surplus va fi stocata sub forma de grasime.

In cazul in care cantitatea de kilocalorii acumulata este sub necesarul zilnic, corpul apeleaza la propriile depozite de grasime pentru a obtine energia de care are nevoie, aparand astfel pierderile in greutate. DAR ATENTIE!! Cheia nu este sa mancati cat mai putin. Daca mancati prea putin, obtineti efectul opus. Astfel, o femeie intra in regim depozitare daca mananca mai putin de 1.000 de calorii, iar un barbat daca mananca mai putin de 1.500 de calorii. Secretul este sa va cunoasteti numarul magic si sa taiati din calorii, nu din portii. Cheia este sa alegeti alimente cu mai putine calorii si multa nutritie, si sa va incadrati in numarul dvs. magic.

2. NUTRIENTII

V-atu intrebat care este secretul protejarii corpului nostru, mentinerii sanatatii intregului corp, a energiei, vitalitatii si sa starii de bine? STIAI CA SANATEA CORPULUI INCEPE CU SANATATEA FiECAREI CELULE?

Pentru a functiona optim, in fiecare zi, printre altele, corpul nostru trebuie sa primeasca
5 categorii de nutrienti.

  1. MacronutrientiPROTEINE

2. Micro- nutrienti

3. Macronutrienti – Carbohidrati -fibre

4. MACRONUTRIENTI – GRASIMI SANATOARE

5. FITO-NUTRIENTI

Din pacate dezechilibrele stilului de viata modern, aduc un surplus mare de substante nesanatoase si chiar toxice si avem un deficit tot mai mare de

Cand este vorba de nutritie, primul pas este sa consumam Macronutienti de calitate si in cantitatea corecta.

Se numesc Macronutrienti pentru ca se mananca in cantitate mare – Proteinele, Carbohidratii si Grasimile. La oamenii moderni de obicei:

Acum HAI SA DEZBATEM UN MIT MARE!

MIT: DACA MA OPRESC DINTR-UN PROGRAM – MA INGRAS DUPA – PROGRAMUL E DE VINA!

Hai sa vedem. De ce ai avut surplus de la bun inceput? Astazi ai inteles ca atata timp cat ai consumat o catintate mai mare de kcal, pe care nu le-ai ars si ele s-au despus, de aici surplusul de kg. Iar pentru ca nu ai consumat o cantitate de nutrienti organism nu dispune de suficiente substante nutritive pentru a functiona normal intr-un mod anormal. De ex:

Deficitul de proteine – simptome care variaza de la nivelurile reduse de energie, fragilitatea unghiilor, oboseala, constipatie, scaderea masei musculare, slabiciune, pierderea parului si tensiune arteriala scazuta imunosupresie, retard de crestere, varsaturi, alergii, sistem imunitar scazut

Deficitul de vitamine – Cele mai des intalnite sunt insuficiente nivelurile de vitamina B12, vitamina D si vitamina E. Simptomele variaza in fuctie de cat de accentuat este deficitul de vitamine de la risc crescut de boli (raceala, gripa), pana la deteriorarea parului, tulburari de vedere, probleme dentare, fragilitatea unghiilor, afectiuni ale pielii.

Deficitul de minerale – Cel mai des este afectat nivelul de zinc, fier si magneziu, care nu se afla in cantitati optime in organism. Simptomele includ boli ale pielii, dezechilibre la nivelul sangelui, deteriorarea parului, simptome gastrointestinale, fragilitate osoasa si a unghiilor.

Acum ai inteles, ca ce te face sa te ingrasi este defapt faptul ca nu ai mai tinut cont de CIFRA MAGICA si Nutrienti? UN STIL DE VIATA Sanatos, echilibrat te va ajuta sa ai corpul dorit si sanatate de FIER.

Clubul LKV -iti ofera posibilitatea ca TU sa poti avea un program in care sa poti avea acest echilibru.

Programele noastre includ un pachet de servicii complete de educatie nutritionala, miscare, plan de mese, antrenor personal, produse nutritionale si mai ales grup informativ unde tu poti afla informatii, pune intrebari si persoane cu experienta sa iti ofere sprijin ca tu sa iti duci rezultatul la bun final!

INCEARCA PROGRANUL NOSTRU 1 SAPTAMANA si hai sa vezi ce inseamna un stil de viata sanatos!

Prin programul “Ajutandu-te pe tine, ajuti pe cel din jurul tau”, tu beneficiezi de SUPER OFERTA LIMITATA!

Mai mult decat atat, primesti CADOU o consulatie nutritionala si pachetul de servicii GRATUIT!

Completeaza formularul pentru a beneficia de OFERTA LIMITATA!